oddsen

EM-thriller mot söta bror: Slik tar Norge seg til semifinale

Seier eller uavgjort mot Glenn Solberg og Sverige tirsdag - og saken er biff; da er Norge klar for EM-semifinale. 

SENTRAL: Sebastian Barthold har levert varene på venstrekanten i EM.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:24. januar 2022Endret:3. januar 2023

Så langt har Norge feid gjennom hovedrunden i EM. Christian Berge & Co. hadde med seg null poeng fra gruppespillet, men seire mot Polen, Tyskland og senest Spania, som Norge ikke hadde slått siden 1997, gjør at Norge kan komme seg til semifinale.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.VM-sølv i fjor

Siste hinder er altså Sverige, som trenes av Norges tidligere landslagskaptein Glenn Solberg. 48-åringen fra Lier har 122 landskamper for Norge.

Solberg har fått sving på Sverige etter at han tok over som landslagssjef. For ett år siden ledet han svenskene til sølv i VM, og i fjor sommer ble de nummer fem i OL. Tirsdag møter Solberg Norge for aller første gang som svensk forbundskaptein.

Mandag ble det kjent at to av svenskenes spillere har fått korona. Felix Claar og Andreas Palicka mister dermed kampen mot Norge, melder den svenske avisen Aftonbladet.

Kan gå videre med tap

I likhet med Norge gikk svenskene inn i hovedrunden med null poeng. Tre seire på rappen i hovedrunden gjør at Sverige og Norge står med seks poeng før tirsdagens skjebnekamp. Også Spania har seks poeng, de møter Polen klokken 15.30 tirsdag, altså fire timer før Sverige-Norge. 

EM-semifinale er bankers for Norge om de vinner eller spiller uavgjort mot Sverige. Norge kan også gå videre med tap, men da må Spania ryke på en smell mot Polen.

Norge er oddsfavoritter

I skrivende stund er det Norge som er favoritter. Oddsen for norsk seier er 1,65 for uavgjort, 8,40 for uavgjort, mens oddsen for at de blågule skal stikke av med seieren er 2,65 (oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

Det er også mulig å spille på hvem som vinner EM. Her er det Danmark som er favoritter med 1,67 i odds. Deretter følger Norge (5,10), Spania (8,00), Island (9,00), Frankrike (18,00), Sverige (27,00), Nederland (750,00), Montenegro (750,00).

Tirsdag kl. 20.30: Sverige - Norge (TV3)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler