oddsen

Håndball-EM: Marerittmotstand venter Norge i hovedrunden

Norge går inn i hovedrunden i EM med null poeng. Første motstander er Polen torsdag, så kommer kanonlagene på rekke og rad, deriblant Spania som Norge ikke har slått på 25 år.

ALVORET BEGYNNER: Tidligere landslagskaptein Bjarte Myrhol er spent på fortsettelsen for Norge i EM.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:19. januar 2022Endret:3. januar 2023

De norske håndballherrene går inn i hovedrunden i EM med null poeng. Russland vant gruppa og tar med seg to poeng.

Norge møter Polen, Tyskland, Spania og Sverige i hovedrunden. Også Spania og Tyskland kommer inn i hovedrunden med to poeng.

- Jeg tenker det er helt som forventa. Utfordringen er at Norge går inn i mellomrunden med null poeng og ikke to. Men det er ikke mer enn to år siden at man hadde tenkt på det som veldig overkommelig. Det handler om å mobilisere og fortsatt spille på seg selvtillit kamp for kamp, for spillermaterialet til Norge er veldig bra. Jeg har absolutt ikke slutta å tro, og tenker egentlig at måten Norge kommer inn i det er på, med Polen i første kamp, Tyskland i andre, Spania i tredje og så Sverige, er et helt fint og spennende opplegg, sier tidligere landslagskaptein Bjarte Myrhol, som er Norsk Tippings EM-ekspert.

Solberg og Sverige

Første motstander er altså Polen torsdag som ble nummer to i sin pulje etter Spania. Fredag venter Tyskland som vant sin pulje etter tre strake seire. Norge møtte Tyskland i OL i fjor og tapte 23-28. 

Spania er klare for hovedrunden etter tre seire i gruppespillet og blir en tøff motstander. Spanjolene tok bronse i VM og OL i fjor. Det er en god stund siden sist Norge slo Spania i herrehåndball. Vi må faktisk hele 25 år tilbake i tid, til april 1997, da vant Norge 28-25 i en EM-kvalifiseringskamp på Gjøvik. Sander Sagosen var to år gammel, og Torbjørn Bergerud var tre, mens Alexander Blonz ikke var født.

- Spania er et litt merkelig fenomen. Hvert år tenker jeg at han har stoppa, og han er skada, og at nå kommer det en liten nedtur. Men de har likevel gått gjennom mesterskapet og vunnet medalje. Før EM trodde jeg Norge og Sverige sammen med Spania var de største favorittene til å gå til semifinale fra denne gruppen. Men jeg synes ikke Norge og Sverige har overbevist så langt. Det er flere likhetstrekk mellom Sverige og Norge, begge mangler litt på å få det til å løsne, sier Myrhol.

Norges siste kamp i hovedrunden er mot Sverige tirsdag. Glenn Solberg har fått ving på Sverige etter at han tok over som landslagssjef. I fjor ledet Solberg svenskene til sølv i VM, og i fjor sommer ble de nummer fem i OL.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.De to beste til semi

Norge innledet EM med seier 35-25 over Slovakia, før det ble ettmålstap mot Russland (22-23). I den siste puljekampen mot Litauen vant Norge 35-29 over Litauen.

De to beste lagene fra hver av de to gruppene i hovedrunden går til semifinale, og Spania og Tyskland har som sagt et forsprang på de andre lagene i Norges pulje ettersom de har med seg to poeng hver fra innledende runde.

Norge skal spille sine kamper i Bratislava. Alle kampene vises direkte på TV3.

Den andre puljen i hovedrunden består av disse lagene;: Danmark, Frankrike, Island, Nederland, Kroatia og Montenegro. Av disse er det Danmark, Frankrike og Island som har med seg to poeng fra innledende runde.

I skrivende stund er det Danmark som er favoritter på Oddsen. Det er 1,85 i odds på at danskene stikker av med gullet, 4,90 på Frankrike og 5,50 på at spanjolene vinner EM. Oddsen på norsk EM-gull er 26,00. (Oddsen kan endre seg).

  • Torsdag. kl. 20.30 Norge - Polen

  • Fredag  kl. 20.30 Tyskland - Norge

  • Søndag kl. 20.30 Norge - Spania

  • Tirsdag  kl. 20.30 Sverige - Norge

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler