oddsen

England eller Nederland skriver historie i semifinalen

England kan ta seg til sin andre strake EM-finale og sikre sitt første EM-trofé. Da må de slå Nederland, som kan ta seg til sin første finale på 36 år.

DEN SISTE PLASSEN: Nederland og England kjemper om den siste finaleplassen i årets fotball-EM.Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:8. juli 2024

Onsdag skal Nederland og England kjemper om den siste finalebilletten.

Onsdag kl. 21.00: Nederland - England (TV2 direkte)

På oddsen er det 3,15 i odds på seier til Nederland, 2,90 på uavgjort og 2,50 på seier til England.

Her kan du laste ned oversikten over sluttspillet i EM

EM på Oddsen

Nederland og England møttes siste i Nations League i juni for fem år siden. Den gangen vant Nederland 3-1. Ett drøyt år tidligere vant England 1-0 da de møttes i privatlandskamp.

Jakter første trofé på 36 og 58 år

England tok seg hele veien til finalen for aller første gang i 2021 og så lenge ut til å kunne sikre britenes første trofé siden 1966. Den gangen vant England fotball-VM på hjemmebane, etter å ha slått Tyskland 4-2 etter ekstraomganger.

I finalen for tre år siden sto det 1-1 etter 90 minutter og kampen gikk dermed videre til ekstraomganger. Finalen gikk deretter til straffekonkurranse, der Italia til slutt vant 3-2.

For tre år siden røk Nederland ut av fotball-EM i åttedelsfinalen. Nederlenderne har vunnet EM én gang tidligere. Det var tilbake i 1988, da de slo Sovjetunionen 2-0.

Siden da har de vært i tre semifinaler, senest i 2004. Der tapte de 2-1 mot Portugal.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Videre med et nødskrik

Nederland fikk en drømmestart på EM etter seier i åpningskampen mot Polen. Deretter spilte de uavgjort i en målløs kamp mot Frankrike, før de gikk på et overraskende 2-3-tap mot Østerrike.

Dermed ble Nederland nummer tre i gruppa, men endte blant de fire beste treerne og sikret seg en plass inn i sluttspillet.

I åttedelsfinalen mot Romania dominerte Nederland fra start til slutt og vant oppgjøret 3-0.

Mot Tyrkia i kvartfinalen havnet Nederland under etter en drøy halvtime. Mot slutten av kampen sto Stefan De Vrij for nederlendernes første mål, før et selvmål fra tyrkerne fire minutter senere sendte Nederland til semifinale.

Sikret semifinale i siste sekund

I likhet med Frankrike har heller ikke England imponert i sommerens mesterskap og har flere ganger berget seieren og plassen videre i siste sekund.

I åttedelsfinalen mot Slovakia havnet England under etter bare 25 minutter. Fem minutter på overtid imponerte Jude Bellingham en hel fotballverden, da han sørget for utligningen som sikret ekstraomganger.

Så i det første spilleminuttet av første ekstraomgang, scoret Harry Kane kampens siste mål og sørget for at England berget plassen sin i EM.

I kvartfinalen så England nok engang ut til å være på vei ut av EM. Etter 74 minutter gikk Sveits opp i ledelsen, men Bukayo Saka sto for utligningen seks minutter senere. Kampen endte med straffekonk, der England tok seg videre.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler