fantasyoddsensport

Et av sesongens høydepunkter venter i Belgia Grand Prix

Et av Formel 1-sesongens store høydepunkter venter, når årets tredje sprintløp og Belgia Grand Prix skal kjøres på en av Europas mest klassiske racerbaner – Spa-Francorchamps.

RACER-SPENNING: Det er duket for Formel 1-spenning av beste slag, når årets tolvte løp skal kjøres i Belgia Grand Prix.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. juli 2023Endret:30. juli 2023

Årets Formel 1-sesong er halvveis og det gjenstår elleve løp før 2023-sesongen er over. Red Bull har vært i en egen liga denne sesongen og har vunnet alle årets elleve løp – ni av dem med Max Verstappen og to med Sergio Pérez.

Denne helgen er det duket for årets tolvte løp og et av høydepunktene for både Formel 1-fans og førere – Belgia Grand Prix på den klassiske Spa-Francorchamps.

Under Belgia Grand Prix kan du også sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy. Sprintløpene lørdag gjør at det denne gangen er fire poenggivende runder med potensiale for flere poeng enn tidligere.

Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen fredag 28. juli kl. 17:00.

Kan ta sin tredje strake seier i Belgia Grand Prix

Max Verstappen har vært den suverene eneren så langt denne sesongen. Nederlenderen har vunnet ni av sesongens elleve løp – de sju siste på rad. I førermesterskapet leder Verstappen med 281 poeng. Største og nærmeste utfordrer er teamkamerat Sergio Pérez som har 171 poeng.

De to foregående årene har Verstappen seiret i Belgia Grand Prix og kan dermed ta sin tredje strake seier, tredje året på rad, på Spa-Francorchamps.

Lewis Hamilton er blant førerne med flest seiere i Belgia Grand Prix. Daniel Ricciardo (2014) og Charles Leclerc (2019) har begge vunnet en gang tidligere.

Verstappen, Hamilton og Ferrari kan skrive historie

Både Max Verstappen og Lewis Hamilton kan skrive historie og sette nye rekorder i årets Belgia Grand Prix. Det kan også Ferrari.

Dersom Verstappen vinner, blir han den femte Formel 1-føreren som tar tre strake seiere på Spa. Jim Clark, Ayrton Senna, Michael Schumacher og Kimi Raikkonen har alle vunnet Belgia Grand Prix tre år på rad.

Skulle Lewis Hamilton ta sin første seier siden Saudi Arabia Grand Prix i 2021, blir han den tredje Formel 1-føreren gjennom tidene som vinner fem løp på Spa. Michael Schumacher og Ayrton Senna er i dag de to eneste som kan vise til fem seiere på den belgiske racerbanen.

Ferrari har ikke imponert så langt denne sesongen. En topp tre-plassering i årets Belgia Grand Prix kan imidlertid sørge for rekord og skrive historie for det italienske teamet. Dersom Charles Leclerc eller Carlos Sainz avslutter blant topp tre og er på podiet i Belgia, vil Ferrari ble det første Formel 1-teamet som setter rekord med 50 topp tre-plasseringer i Belgia Grand Prix.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt til å vinne helgens Belgia Grand Prix med 1.30 i odds. Deretter følger Lando Norris med en odds på 11.00, foran Lewis Hamilton og Sergio Perez som begge har en odds på 12.00. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

En av Europas mest klassiske racerbaner

Belgia Grand Prix skal kjøres på Circuit de Spa-Francorchamps som er en verdenskjent racerbane i Belgia, like øst for byen Spa. 44 runder skal kjøres på den anerkjente racerbanen som er regnet som en av Europas mest klassiske baner - elsket av både førere og fans. Banens lengde på 7.004 km gjør også at den er den lengste på Formel 1-kalenderen.

Den belgiske racerbanen er en bane med lange strake strekninger og utfordrende raske svinger. Førerne kan derfor presse bilene til det ytterste, dersom det er tørt vel og merke. Løpet pleier derfor å inneholde flere forbikjøringer og spennende racing. Den belgiske naturen og størrelsen på racerbanen gjør at det noen ganger kan regne på en del av banen og samtidig være tørt på en annen del. Grepet kan derfor variere fra en sving til den neste.

Årets tredje sprint-løp

I Belgia skal årets nye sprintformat – sprint shootout – kjøres for tredje gang. Det nye formatet gjør at kvalifiseringen fredag danner grunnlaget for griden i hovedløpet søndag. Lørdagen er det en ren sprintdag – først med sprintkvalifisering kl. 12:00 og deretter sprintløp kl. 16:30.

I sprint-shootout er hvert pass kortere og det er bestemt hvilke dekk førerne må kjøre på. SQ1 (sprintkvalifisering 1) varer i tolv minutter, SQ2 varer i ti minutter, mens SQ3 varer i åtte minutter. Førerne må kjøre med mediumdekk i SQ1 og SQ2, og med softdekk i SQ3 – med mindre været tilsier noe annet.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler