eurojackpotvinnerhistoriefremside

Eurojackpot: Polsk alenevinner vant over 160 millioner kroner

En polakk sikret seg hele førstepremiepotten i Eurojackpot tirsdag kveld. Her til lands ble en bergenser (47) Eurojackpot-millionær, mens to tredjepremievinnere vant over 800 000 kroner hver.

POLSK JUBEL: En polsk Eurojackpot-spiller startet mai måned med å prikke inn 5+2 rette og vant dermed hele førstepremiepotten alene.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:2. mai 2023Endret:3. mai 2023

Bare én uke etter at en tysker sikret seg hele førstepremiepotten i Eurojackpot og over en halv milliard kroner i premie gikk førstepremiepotten igjen. Denne gangen til en polsk spiller. Polakken dro inn pene 160 599 840 kroner.

En danske var alene om å gjette 5+1 rette og sikret seg hele andrepremiepotten på 10 267 405 kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

To norske tredjepremievinnere

Selv om vi ikke fikk noen toppremievinnere her til lands, var det likevel flere nordmenn som kunne juble etter den første Eurojackpot-trekningen i mai.

To nordmenn gjettet 5+0 rette og sikret seg hver sin tredjepremie på 827 190 kroner. De to mennene er fra Bodø i Nordland og Trondheim i Trøndelag.

Aller heldigst var en mann (47) fra Bergen i Vestland som vant den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

– Kommer til å svime av

En mann (47) fra Bergen i Vestland stakk av med den nasjonale premien på 1 million kroner. På andre forsøk fikk vi tak i mannen – som var usikker på om det hele virkelig var sant eller om det var århundrets beste spøk.

– Du tuller! utbryter bergenseren sjokkert når Norsk Tipping forteller at han har vunnet den norske tilleggspremien på 1 million kroner.

– Hvis dette faktisk er sant, så er det sinnssykt kult, stråler den blide bergenseren, som synes det hele er for godt til å være sant.

– Jeg kommer til å svime av når og hvis den millionen kommer inn på min konto. Jeg vet ikke om jeg tør å tro på det, men jeg vil så gjerne.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tidenes beste spøk

Til tross for den blide bergenserens begeistring og glede, synes han også millionbudskapet hadde vært en alle tiders spøk.

– Hvis dette ikke er sant, så skal du uansett ha for at dette er tidenes beste spøk. Så hvis det bare er jug, blir jeg ikke sint eller skuffet engang, ler han.

– Dette må uansett være den beste telefonen jeg har fått gjennom hele livet mitt, humrer han.

Han har en plan om hva gevinsten skal brukes på.

– Du kan være helt sikker på at hvis dette er sant, så kommer det til å være mer enn nok å bruke den millionen på. Jeg driver og pusser opp en hytte, og har mange andre prosjekter på gang, så den skal brukes.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Eurojackpot
2. mai 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Nye muligheter allerede fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 5. mai. Siden to gjeveste premiene ble vunnet og utbetalt i sin helhet denne maikvelden, settes begge pottene tilbake til start.

Fredag er det dermed ca. 117 millioner kroner i førstepremiepotten og ca. 16 millioner kroner i andrepremiepotten. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler