eurojackpotvinnerhistoriefremside

Eurojackpot: Tysk alenevinner vant 547 millioner kroner

En tysker sikret seg hele førstepremiepotten og over en halv milliard kroner tirsdag kveld. En tysker kapret også andrepremien, mens en bergenser sikret seg den norske millionpremien.

DOBBELT TYSK: To tyskere avsluttet april måned med å ta første- og andrepremien i Eurojackpot.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:25. april 2023Endret:26. april 2023

To tyskere kan juble over hver sin storgevinst etter å ha kapret første- og andrepremien i Eurojackpot tirsdag kveld.

En tysker fra Kiel-området var alene om å gjette kveldens vinnerrekke i sin helhet og sikret seg dermed hele førstepremien på 547 999 000 kroner.

En tysker fra Berlin var alene om å gjette 5+1 rette og sikret seg hele andrepremien på 13 858 960 kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Ettersom de to gjeveste premiene ble vunnet og utbetalt i sin helhet denne aprilkvelden, settes begge pottene tilbake til start. Fredag er det dermed ca. 116 millioner kroner i førstepremiepotten og ca. 17 millioner kroner i andrepremiepotten.

Selv om vi ikke fikk noen ordinære vinnere her til lands, var det likevel en nordmann som endte kvelden på topp: en heldig mann (59) fra Bergen i Vestland vant den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

1 million kroner rett inn i oppussingsbudsjettet

Bergenseren tok ikke telefonen på første forsøk, men var kjapp til svare den andre gangen.

– Jeg har lagret vinnernummeret til Norsk Tipping som fem konfetti-emojier, så jeg så at det var du som ringte første gangen, humrer bergenseren glad.

Mannen forteller at han var ute og kjørte bil, men at han ville stå parkert når han skulle svare på den spesielle telefonen.

– Jeg måtte bare kjøre inn til siden før jeg kunne svare. Er det snakk om et femsifret beløp eller? spør den blide bergenseren spent.

Gleden er stor når han får millionbudskapet og hører at 1 million kroner er på vei til hans konto. Premien kommer nemlig på et perfekt tidspunkt, ettersom han holder på å pusse opp.

– Vi driver midt i oppussing av hus, så de pengene kommer til å gå med i sluket der. Det kommer veldig godt med, så jeg er strålende fornøyd, sier den ferske millionæren.

– Det blir ikke noe feiring, ikke ferie, ingenting. Alt skal gå med til oppussingen og det er egentlig like greit, avslutter han lattermild.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Eurojackpot
25. april 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Nye muligheter allerede fredag

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 28. april. Siden begge toppremiene gikk denne gangen, vil førstepremiepotten ligge på ca. 116 millioner kroner, mens andrepremiepotten vil ligge på ca. 17 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne 1 million kroner i nasjonal tilleggspremie.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler