eurojackpot

Eurojackpot: Slik spiller du andelsspill

På fredag er det nye sjanser for de som bærer på drømmer om de aller største summene. Skulle man velge å spille andelsbank, bør man være forberedt på at en eventuell premiesum vil deles med ni andre.  

JO FLERE: ...jo bedre? Dersom man spiller andelsspill, blir det flere å juble med dersom man skulle være så heldig å vinne.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:11. november 2021Endret:3. januar 2023

Fredag kveld er det igjen duket for Eurojackpot. To utenlandske spillere delte 1.premiepotten fredag 5. november, da en spiller fra Spania og en tysker vant ca. 50 millioner kroner hver. I tillegg ble en norsk andelsbank trukket ut som vinner av den nasjonale millionpremien, og ti heldige spillere her til lands sikret seg dermed en andel på 100 000 kroner hver.

Hva er andelsbank?

I andelsspill leverer man større spill (flere rekker) sammen med andre spillere for å få høyere vinnersjanser. Hos Norsk Tipping tilbys andelsspill i Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot - i disse spillene kalles det andelsbank. Her legger ti spillere sammen inn et høyt antall rekker, og skulle andelsbanken vinne, vil hver spiller få utbetalt en ti-del av premiebeløpet.

Andelsbank-premie ga hetetokter

En andelsbank-vinner vi husker godt, er en 28 år gammel kvinne fra Stjørdal som rapporterte om temperaturstigning og lokalt høytrykk i ullgenseren etter å ha fått Telefonen fra Hamar 23. august. - Er det sant? Å herregud! Nå ble jeg varm i ullgenseren min her jeg sitter i Nord-Norges kulde, sier den blide vinneren når hun blir klar over at hun har vunnet 100 000 kroner i Eurojackpot.

- Nå må jeg ut her - ut i kulda! Fy flate! Jeg har aldri vunnet før jeg, det var tøft! Skikkelig kult. For en jobb du har som kan ringe og fortelle folk slikt. Herregud, det var en fin beskjed, sier stjørdalsjenta, som planla å trekke sørover om stund, og derfor skulle bruke tida før hjemreise til å tenke på hva slags moro hun kunne finne på for premien.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Alltid en norsk million i potten

Fredag 12. november er det duket for nok en trekning i Eurojackpot når Finland byr opp til trekning (det er kontoret i Helsinki som står for selve trekningen, imens Eurojackpots utstedte i Dannmark og Tyskland fungerer som kontrollører). Siden 1. premiepotten gikk forrige fredag, stilles den tilbake og ligger nå på ca. 98 millioner kroner. 2. premiepotten anslås å være på ca. 17 millioner kroner, imens det som alltid blir en heldig spiller eller andelsbank som sikrer seg 1 million kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler