eurojackpotvinnerhistoriefremside

Ni millionpremier i Eurojackpot – førstepremiepotten vokser til ca. 153 mill.

Ingen spillere gjettet seg frem til 5+2 rette i den siste Eurojackpot-trekningen i april. Ni utenlandske spillere kunne likevel slippe jubelen løs etter å ha vunnet millionpremier i andre- og tredjepremie.

VOKSENDE POTT: Ingen spillere, verken i Norge eller et av de andre Eurojackpot-landene, gjettet seg frem til 5+2 rette i Eurojackpot fredag kveld. Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:28. april 2023

To ganger tidligere i år har førstepremiepotten i Eurojackpot blitt vunnet to ganger på rad. Slik ble det imidlertid ikke i den siste Eurojackpot-trekningen i april. Ingen klarte å gjette seg frem til 5+2 riktige tall denne fredagen. Den relativt ferske førstepremiepotten stiger derfor til ca. 153 millioner kroner til neste trekning. 

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Ni nye Eurojackpot-millionærer

Helt fritt for millionærer ble det imidlertid ikke. Fem spillere, to tyskere, to spanjoler og en ungarer gjettet alle 5+1 rette og delte andrepremiepotten. De fem vinnerne kunne dermed juble over hver sin premie på nøyaktig 3 698 590 kroner.
Fire utenlandske spillere delte også tredjepremien etter å ha gjettet 5+0 rette, noe som resulterte i en premie på 2 607 290 kroner til hver.

Norsk fjerdepremievinner

Selv om vi ikke fikk noen toppremievinnere her til lands, var det likevel over 40 000 norske spillere som vant stort og smått i Eurojackpot fredag kveld. Én nordmann gjettet 4+2 rette og vant 61 435 kroner i fjerdepremie, mens ti norske andelsbank-spillere delte den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner og vant 100 000 kroner hver.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– En fin start på langhelgen

Den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner ble denne gangen vunnet av en andelsbank bestående av ti spillere. Ti personer delte dermed premien og kan glede seg over å ha vunnet 100 000 kroner hver.

En av de som får kontoen fylt opp med 100 000 kroner er en mann (33) fra Bærum i Viken. 

– Oi. Så fint! Det er kjekt det, svarer den rolige bæringen fornøyd.

Mannen forteller at han stusset litt på at telefonen kom før kveldens Eurojackpot-trekning, men at han er glad for å ha vunnet en del av den nasjonale millionen.

– Du kan godt ringe meg igjen senere i kveld, etter den ordinære trekningen. Da blir det nok en helt annen reaksjon, ler han.

– Det ble uansett en veldig fin start på langhelgen, avslutter han.

Bæringen delte millionpremien med disse ni:

 • Mann fra Molde i Møre og Romsdal

 • Mann fra Ås i Viken

 • Kvinne fra Trondheim i Trøndelag

 • Kvinne fra Klepp i Rogaland

 • Mann fra Bergen i Vestland

 • Mann fra Nes i Viken

 • Mann fra Bergen i Vestland

 • Mann fra Molde i Møre og Romsdal

 • Mann fra Trondheim i Trøndelag

Hva er andelsbank?

Andelsbank gir Eurojackpot-spillere muligheten til å spille systemspill sammen med andre spillere. For hver andel man kjøper betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, noe som også gir 10 prosent av en eventuell gevinst.

Når man deltar i større systemspill, øker muligheten for å få en eller flere premier ettersom systemer dekker flere kombinasjoner av tall.

Eurojackpot
28. april 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Nye muligheter allerede tirsdag

Tirsdag 2. mai er det klart for den første Eurojackpot-trekningen i mai. Siden toppremien fikk stå i fred denne gangen, vil førstepremiepotten ligge på ca. 153 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å ligge på ca. 11 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler