eurojackpotfremside

Eurojackpot: Nesten en halv milliard i førstepremiepotten - får vi tidenes utbetaling?

Førstepremien i Eurojackpot er nå oppe i ca. 499 millioner kroner. Skulle en norsk spiller ta potten alene vil det bli tidenes høyeste utbetaling.

SKYHØY POTT: Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping er i teamet som følger opp en eventuell norsk storvinner.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:9. oktober 2023Endret:10. oktober 2023

Den høyeste utbetalingen i Norsk Tippings historie skjedde i 2020, da en norsk mann vant 485,1 millioner kroner i Eurojackpot.

Tirsdag 10. oktober er potten på ca. 499 millioner kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Tre ekstratrekninger: Vinn 100 000,-

Visste du at du kan abonnere på Eurojackpot, så du alltid er med når trekningen skjer?

Det kan du, og mellom 9. og 29. oktober er det ekstra moro å gjøre nettopp det!

Hvis du abonnerer på ett eller flere lotterispill i perioden, er du nemlig med i tre ekstratrekninger. Bli med her

Mandag 16., 23. og 30. oktober trekkes én vinner av 100 000 kroner. Dette er altså i tillegg til de ordinære trekningene du er med på som abonnent.

(NB: Som abonnent på våre lotterispill har du ingen bindingstid.) 

Abonner her og du er med i ekstratrekningene

– Naturlig reaksjon

Skulle du være så usedvanlig heldig at alle tallene dine går inn og du ender opp med hele førstepremiepotten på ca. 499 millioner kroner alene, vil du først få en telefon fra vinnernummeret vårt 625 60 000. Da vil vi både gratulere deg og informere deg om veien videre.

Men du slippes ikke helt «fri» ennå. For samtidig som drømmen om å vinne en stor gevinst kanskje går i oppfyllelse, dukker det muligens også opp flere spørsmål og noen bekymringer.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Veiledning fra advokater

– Hvilke råd gir dere noen som plutselig har vunnet premier i hundremillionersklassen?

– Et av de første rådene vi gir er å puste og ta det helt med ro. Pengene går ingen steder. Bruk den første tida på å juble og glede deg over premien, før du tar beslutninger rundt pengene, sier Roterud Mathisen.

I neste omgang gir veilederne i Dehn en slags basisopplæring i det å forvalte en sånn pengesum.

– Veiledningen blir skreddersydd vinneren og hva vinneren ønsker å gjøre, og tar utgangspunkt i den aktuelle vinneren sitt ståsted. Det er utvilsomt forskjell på å vinne en stor pengesum når du er 19, 55 eller 90 år. Vil de oppfylle drømmer? Investere i noe? Hva slags risiko ønsker de å ta? Og så videre, avslutter Roterud Mathisen.

LES MER: Advokatene i Dehn følger opp Norsk Tippings millionvinnere

Har du lagret vinnernummeret?

Tirsdag 10. oktober er førstepremiepotten i Eurojackpot som nevnt på ca. 499 millioner kroner. Andrepremiepotten er på ca. 13 millioner kroner.

Har du forresten lagret vinnernummeret vårt? Skulle du være så heldig å vinne en millionpremie hos oss vil du nemlig få en telefon fra 625 60 000.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler