eurojackpot

Eurojackpot: Går 5+2 rette-drømmen i oppfyllelse fredag?

Legger en sammen første- og andrepremiepotten i Eurojackpot fredag, er samlet sum på over en halv milliard kroner.

STORPOTT: Eurojackpot er spillet med de høye pottene, og fredag 8. desember er intet unntak.Foto: Mari Lehtisalo/Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:7. desember 2023

Vi må tilbake til fredag 17. november for å finne forrige toppremieutbetaling i Eurojackpot. Da vant en tysk spiller 431,3 millioner kroner etter å ha vært den eneste med 5+2 rette.

Etter det gikk førstepremiepotten tilbake til utgangspunktet, før den har vokst jevnt og trutt.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Ubesvarte anrop

Fredag 8. desember er førstepremiepotten på ca. 495 millioner kroner, mens andrepremiepotten ligger på ca. 22 millioner kroner. Med andre ord over en halv milliard kroner hvis en ser på de to øverste premieplassene.

Nettopp andrepremien har gitt millionærglede hos nordmenn de siste ukene. Så sent som tirsdag denne uken, hadde en bergenser klart å prikke inn 5+1 rette. Som én av sju spillere (seks av dem utenlandske) med andrepremie, ble 2 millioner kroner overført til vestlandshovedstaden.

Vinneren, en mann, var imidlertid ikke «på nett» tirsdag kveld, og det var først litt utpå onsdagen at Norsk Tipping fikk ham i tale. Han ante da ikke hva det gjaldt.

– Jeg så det var noen som hadde ringt meg tirsdag kveld, men jeg så det ikke før sent. Jeg syntes jeg hadde sett nummeret før, men jeg klarte ikke å koble det helt, sa mannen.

– Dette er helt fantastisk. Nå ble jeg veldig glad, la han til.

Et par uker tidligere, fredag 24. november, skjedde det samme. Den gang var 2. premiesummen på 4,5 millioner kroner, og en av de heldige var en kvinne fra Tønsberg i Vestfold og Telemark.

Heller ikke Tønsberg-kvinnen svarte da vi ringte henne vinnerkvelden. Faktisk tok det fire dager før hun svarte Telefonen fra Hamar.

– På fredagskvelden hadde vi lagt oss da dere ringte. Dagen etter var jeg akkurat ute med søpla da dere ringte igjen, sa en lattermild og glad vinner, som la til at hun vanligvis ikke spiller Eurojackpot – men at hun hadde «slengt inn» en kupong.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norsk milliongaranti – hver trekning

Skulle du ikke være blant de aller heldigste fredag kveld, er det fortsatt håp om å motta Telefonen fra Hamar. Har du spilt, er du uansett med i trekningen om å bli nasjonal tilleggsvinner. Hver fredag og tirsdag deles 1 million kroner ut til én heldig og tilfeldig trukket norsk spiller – eventuelt til en andelsbank. Her trenger man ingen rette tall for å kunne bli trukket ut.

Tirsdag 5. desember var det en kar fra Stavanger som ble trukket ut. 1 million kroner smakte godt for siddisen.

– Det er nesten så jeg ikke tror det er sant. Det er helt utrolig. Det blir nok litt førjulskos nå og noen ekstra fine julegaver, sa vinneren.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler