eurojackpot

Eurojackpot nærmer seg premietaket - blir det rekordfredag?

Fredag den 13. kan bli en ordentlig jubeldag for en eventuell norsk alenevinner. Med over 850 millioner kroner i 1. premiepotten blir det i så fall ny utbetalingsrekord her til lands. 

– ER DET SANT? Det er reaksjonen som ofte kommer når vinnere blir oppringt av Norsk Tipping. Husk at vi ringer fra vinnernummeret 625 60 000.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:12. mai 2022Endret:3. januar 2023

120 millioner euro - eller rundt 1,2 milliarder norske kroner - er premietaket i Eurojackpot. Vi er ikke helt der ennå, men øverst på premiestigen er det altså like fullt et ganske så svimlende beløp. 

Skulle én spiller prikke inn de riktige 5+2 Eurojackpot-tallene, vil ca. 854 millioner kroner overføres til vinnerens bankkonto. Da kan vedkommende trygt stryke ut fredag den 13. som ulykkesdag. 2. premiepotten er heller ikke til å kimse av. Der ligger det ca. 30 millioner kroner. 

Eurojackpot har spillefrist tirsdag og fredag kl. 19.00

Eurojackpot «eier» premiepallen

Skulle en norsk spiller sikre seg hele 1. premiepotten alene, vil det medføre den største premieutbetalingen i Norsk Tippings historie - og det med god margin; faktisk rundt 369 millioner kroner høyere enn den forrige rekorden. 

Her er topplista over de høyeste utbetalingene - samtlige har kommet i Eurojackpot:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. Den utrolige summen gjorde naturlig nok at reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av sjokk. – Jeg er glad og nummen, sa mannen etter å ha fått summet seg litt.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. – Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

LES OGSÅ: Eurojackpot i endring: Dette bør man få med segNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.


Vi garanterer millionutbetaling

Skulle det ikke bli toppremie, er man uansett med i trekningen om å bli nasjonal vinner. Hver fredag og tirsdag deles 1 million kroner ut til én heldig og tilfeldig trukket norsk spiller - eventuelt til en andelsbank.

Tirsdag gikk millionen til Østlandet, nærmere bestemt Lørenskog, der ei mann fikk telefonen han neppe glemmer. 

– Det var veldig godt nytt. Jeg var først litt skeptisk på nummeret ditt, men nå er jeg glad jeg tok telefonen, sa den glade vinneren, som kan fortelle at han spiller fast. Premien vil først og fremst gå til å betale ned huslånet.

Eurojackpot har spillefrist fredag kl. 19.00

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler