eurojackpot

Eurojackpot nærmer seg «rekord-landskapet»

Den norske premieutbetalingsrekorden er på 481,1 mill. En eventuell norsk alenevinner i Eurojackpot fredag vil ikke være langt unna.

NORSK JUBEL? 5+2 rette er det som gjelder i Eurojackpot, og den eller de som får det kan kalle seg mangemillionær.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:16. november 2023

Vi må drøyt tre år tilbake i tid for å finne den foreløpige rekordutbetalingen for Norsk Tippings spill. Da vant en norsk mann nærmere en halv milliard kroner. Han var den eneste med 5+2 rette fredag 26. juni 2020.

Denne fredagen er førstepremiepotten rett rundt overnevnte sum – ca. 430 millioner kroner. En eventuell norsk alenevinner vil – utrolig nok – ikke innta «pallplass» på lista over premieutbetalinger her til lands.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Fire over 400 mill.

Fire ganger har norske Eurojackpot-vinnere vunnet over 400 millioner kroner. Her er litt info om utbetalingene:

1. plass: Mannlig vinner av 485,1 millioner kroner, 26. juni 2020. Den utrolige summen gjorde naturlig nok at reaksjonen i den andre enden av Telefonen fra Hamar bar preg av sjokk. – Jeg er glad og nummen, sa mannen etter å ha fått summet seg litt.

2. plass: Mannlig vinner av 443,9 millioner kroner, 20. september 2019. «Wow», «absurd», «surrealistisk» og «sprøtt» var noen av ordene vinneren tok i bruk for å beskrive hvordan det føltes.

3. plass: Mannlig vinner av 441,3 millioner kroner, 18. august 2017. – Kanskje jeg skal kjøpe meg en fotballspiller, sa en humrende vinner etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

4. plass: Kvinnelig vinner av 436,2 millioner kroner, 18. mars 2022. Til Norsk Tipping uttalte hun blant annet at så fram til å kunne hjelpe mennesker som sto henne nær.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Vilt hinsides

Det er ikke bare toppremien som har gitt nordmenn et realt millionsjokk på tirsdag- eller fredagskveldene. Både andre- og tredjepremiene kan gi en slik effekt.

Det er bare noen dager siden det skjedde sist. Tirsdag 14. november prikket en norsk spiller inn 5+0 rette, og sikret seg dermed 3,6 millioner kroner i tredjepremie. Mannen fra Bømlo var nærmest himmelfallen da Telefonen fra Hamar nådde ham utpå kvelden.

– Dette her er vilt hinsides, jeg vet ikke helt hvilken fot jeg skal stå på nå, for å si det sånn, sa mannen muntert.

Den heldige vinneren forventet ikke å vinne en så stor premie, og måtte la det synke inn.

– Jeg klarer ikke å tenke på hva jeg skal bruke premien på akkurat nå, jeg må nok la det synke litt inn først. Men jeg kommer nok å bruke deler av premien på hus og hjem, la han til.

Garantert millionutbetaling

Ikke glem at den nasjonale tilleggspremien deles ut hver trekning (tirsdag og fredag). Denne trekkes tilfeldig blant alle norske spillere som har levert spill til den aktuelle trekningen. Her trenger man ikke å ha noen riktige tall for å vinne. Forrige trekning var det en mann fra Nordkapp som ble trukket ut som millionvinner.

Tilleggspremien kan også vinnes av en andelsbank. Dette har skjedd 30 ganger så langt i 2023, og her har altså flere spillere i hver andelsbank delt millionen.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler