eurojackpot

Eurojackpot: Over 200 mill. i potten i årets siste trekning

Fredag er det klart for årets siste Eurojackpot-trekning der ca. 220 millioner kroner venter i førstepremiepotten. Avsluttes 2022 med en norsk storvinner?

NYTTÅRSGAVE? Fredag kan du få tidenes nyttårsgave, hvis du er så heldig å prikker inn 5+2 rette i årets siste Eurojackpot-trekning.Unsplash
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:29. desember 2022Endret:10. januar 2023

Det gjenstår fortsatt én siste mulig til å bli Eurojackpot-millionær i 2022. Fredag er det klart for årets siste Eurojackpot-trekning med ca. 220 millioner kroner i førstepremiepotten og ca. 34 millioner i andrepremiepotten.

Med 140 millioner forskjellige tallkombinasjoner å gjette på, er det slett ingen enkel oppgave å gjette seg frem til 5+2 og toppremien, eller 5+1 og andrepremien i Eurojackpot. Helt umulig er det imidlertid ikke – det har vi tross alt sett flere ganger.

Årets største norske Eurojackpot-millionær

Årets Eurojackpot-høydepunkt her til lands var i mars i år. En kvinne fra Østlandet ble da den heldigste norske Eurojackpot-spilleren på lang tid, da hun delte førstepremiepotten med en finsk spiller fredag 18. mars, og dermed sikret seg utrolige 436 230 000 kroner. 

– Man drømmer jo om å vinne, men statistikken tilsier at det ikke skal skje. Men nå har jeg altså vunnet over 400 millioner kroner, reflekterte den norske Eurojackpot-vinneren på tampen av den begivenhetsrike fredagskvelden i mars. 

Den da ferske mangemillionæren kunne fortelle at hun er fast Eurojackpot-spiller, og etter å ha landet litt beskrev hun følelsene og tankene rundt det å ha vunnet en såpass høy premie:

– Det er helt surrealistisk. Jeg vet ikke om jeg kan beskrive at jeg er glad. Jeg er vel mer «starstruck» over å ha blitt oppringt av dere med en slik beskjed. Det første som slår meg er at jeg nå kan hjelpe mennesker som står meg nær. Så skal resten settes til side, før neste steg blir å tenke lenge og grundig over hva som skal skje videre.

LES MER: Kvinnen som vant 436 mill.: – Vil hjelpe de som står meg nærNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vant 8,9 millioner kroner noen timer før 2022

I fjor falt årets siste Eurojackpot-trekning på selveste nyttårsaften. En av de heldige den gangen var en nordmann som sammen med fem utenlandske spillere gjettet 5+1 rette og delte andrepremiepotten. Mannen i 30-årene fra Senja i Troms og Finnmark sikret seg dermed hele 8 981 650 kroner og kunne starte 2022 med en nyttårsgave på konto.

Da Norsk Tipping ringte mannen 31. desember i fjor, var han hjemme og hadde nettopp spist en bedre middag med familien. Familien så frem til å sende opp fyrverkeri senere, men fikk en forsmak på feiringen da Telefonen fra Hamar kom.

– Seriøst? Det er jo helt vanvittig, da mannen da han fikk vite at han hadde vunnet nesten 9 millioner kroner.

– Litt av et sjokk. Det blir en heftig start på det nye året i hvert fall. Jeg er helt skjelven nå.

Familien skulle fortsette feiringen ut over kvelden, og hadde lagt noen planer for det nye året tatt i betraktning at en større premiesum var på vei nordover og til mannens konto. 

– Dette er jo noe man har venta lenge på, da jeg har spilt i årevis. Vi kommer nok til å fortsette og pusse opp huset neste år. I kveld skal vi nok fortsette og kose oss, avsluttet mannen glad.

Ca. 220 millioner i førstepremiepotten lille nyttårsaften

På lille nyttårsaften, fredag 30. desember, er det klart for ny Eurojackpot-trekning og siste sjanse for i år i spillet med store pottene. Førstepremien vil ligge på ca. 220 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å være på ca. 34 millioner kroner.

I tillegg er er det som vanlig nasjonal trekning, hvor en tilfeldig norsk spiller med gyldig kupong trekkes ut og vinner den nasjonale premien på 1 million kroner.  

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler