eurojackpot

Eurojackpot: Slik fungerer andelsspill

Andelsbank i Eurojackpot? Slik går du fram for å sikre noe høyere sjanser i spillet med de virkelig store pottene.

DELES: Dersom en andelsbank eller et andelslag stikker av med premiepotten deles den i ti. Slikt kan det monne av i spillet med de virkelig store pottene..Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:6. april 2023

Helga nærmer seg, og det samme gjør fredagens Eurojackpot. Dersom man drømmer om de store summene men ser med skjevt blikk mot de små sjansene, kan det være verdt å ta en titt på hvordan man spiller andelsbank. Her går ti spillere sammen om å legge inn større systemspill – noe som øker muligheten for én eller flere premier da disse spillene dekker flere kombinasjoner av tall.

Tysk andrepremie i Eurojackpot – andelsbank tok den norske millionen

På tirsdag var det nettopp enandelsbank som tok den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. En av vinnerne var en mann i 20-årene fra Oslo som på ingen måte var klar over premien da Norsk Tipping ringte.

– Oi! Utbrøt han da han fikk beskjed om at 100 000 kroner snart vil tikke inn på konto.

– Det er jækla gøy. Jeg har ikke vært med spesielt lenge heller, et halvår kanskje. Jeg håper virkelig at dette ikke er en tulletelefon, lo han.

– Hva vil du bruke premien på?

– Her skal det fort betales en del studielån, smilte han fornøyd.

PSST! Vi ringer ca. 48 ekstra Lotto-millionærer i årets første Supertrekning

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Slik fungerer andelsbank

For hver andel man kjøper i en andelsbank betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst. Skulle andelslaget for eksempel vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner, vil altså hver spiller få 100 000 kroner.

Simon (38) delte Eurojackpot-millionen under middagsstevnemøte med madammen 

Dersom man virkelig har hellet med seg til helga og lander en andrepremie sammen med andelslaget sitt, ville gevinsten vært på ca. 1,8 millioner kroner (18 millioner delt på ti). Skulle et norsk andelslag klare fem pluss to rette, ville hver av de ti spillerne sitte igjen med omtrent 17,9 millioner kroner hver etter å ha delt førstepremiepotten på ca. 179 millioner kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fredagspottene

Fredag 7. april er det igjen klart for trekning i spillet med de virkelig store pottene. Førstepremiepotten blir som nevnt på ca. 179 millioner kroner. Andrepremiepotten anslås til ca. 18 millioner kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler