eurojackpot

Eurojackpot: Tilbake til start – med over 100 mill. i førstepremiepotten

Det er en svært voksen førstepremiepott selv om Eurojackpot er tilbake på pott-startstreken fredag.

5+2: Med alle tallene inne, er det god grunn til å slippe jubelen løs.Foto: Mari Lehtisalo/Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:25. april 2024

Forrige trekning – tirsdag 23. april – hadde førstepremiepotten nådd makstaket på 120 millioner euro (ca. 1,4 milliarder norske kroner).

To spillere, fra henholdsvis Tyskland og Slovenia, hadde 5+2 rette, og endte opp med å vinne over 700 millioner kroner hver.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Gullhår

Fredag 26. april er førstepremiepotten altså på sitt utgangspunkt på 10 millioner euro, eller rundt 117 millioner norske kroner. Skulle en norsk spiller stikke av med hele potten alene, vil det være den sjuende høyeste utbetalingen i Eurojackpot her til lands.

Den høyeste utbetalingen til en norsk spiller er kun noen måneder tilbake i tid. Tirsdag 16. januar fikk vi vår første spillmilliardær, da en kvinne fra Østlandet sikret seg 1,36 milliarder kroner etter å ha vært den eneste med alle rette Eurojackpot-tallene.

Kanskje unødvendig å nevne, men det ble en sjokkartet opplevelse for kvinnen.

– Det er jo bare helt vanvittig, utbrøt hun etter å ha blitt kontaktet av Norsk Tipping sent på kvelden.

Dagen etter la hun blant annet til følgende:

– Jeg har hatt gullhår. Gullhår overalt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Grill-glede i Drammen

Skulle det ikke gå veien med de høyeste premiene, er det verdt å minne om at norske spillere alltid har en ekstra vinnersjanse i spillet. Hver fredag og tirsdag trekkes en nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner. Alle som har levert spill er med i denne trekningen, og man trenger ikke å ha noen rette for å vinne.

Millionen kan gå til en enkeltspiller, eller deles av en andelsbank eller et spillelag.

Tirsdag var det en mann i 40-åra fra Drammen som stakk av gårde med hele millionpremien alene. Da Norsk Tipping ringte sent på kvelden, var det en noe mistenksom drammenser som svarte. Etter litt overtaling kunne han slippe jubelen løs.

– Jeg tror på deg nå. Hvor ofte vinner man en million, liksom? Ååå, det var deilig, utbrøt han.

Premieplanene kunne han avsløre på stående fot.

– Jeg skal betale ned noe lån og kjøpe en bil til. Så tenker jeg å pusse opp og spandere en heidundrende fin ferie på familien i sommer – og kjøpe en ny grill. Jeg er litt grill-nerd og har en samling fra før, men mangler en spesiell kullgrill, sa den glade vinneren.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler