eurojackpotvinnerhistorie

Eurojackpot: Nordmann vant 22,1 millioner kroner

To nordmenn ble Eurojackpot-millionærer fredag kveld. En kvinne fra Innlandet stakk nemlig av med 1 million og en mann fra Trøndelag sikret seg over 22 millioner kroner.

TELEFONEN FRA HAMAR: Dobbel jubel i Eurojackpot.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:26. august 2022Endret:3. januar 2023

Førstepremiepotten i Eurojackpot var det ingen spillere som klarte å kapre fredag, men en nordmann delte andrepremiepotten med tre utenlandske spillere. Nordmannen sikret seg dermed 22,1 millioner kroner. 

Vant 22,1 millioner på konsert

Det var en mann fra Stjørdal i Trøndelag som fikk 5+1 rette. Det betyr at trønderen vant nøyaktig 22 159 920 kroner. Da Norsk Tipping kom i kontakt med mannen fredag kveld, befant han seg på konsert. Kommunikasjonen ble derfor noe utfordrende, men mannen kunne ikke la være å ta telefonen da han så hvem som ringte.

– Jeg ser jo hvem som ringer, men jeg vet ikke hvorfor, roper mannen spent.

– Nå spilles den sangen jeg kom for, så nå må du si det, fortsetter han.

– Du har vunnet 22,1 millioner kroner. Gratulerer!

– Gi deg! Gi deg! Gi deg! Herregud! Seriøst?

Lyden i bakgrunnen ble på det tidspunktet høyere, og gledesglosene forsvant i musikken. Vi ble derfor enige om å gjenoppta kontakten lørdag.

Søvnløse timer

Lørdag formiddag møtte vi en blid, men fortsatt sjokkert Eurojackpot-millionær i andre enden av telefonrøret.

 – Jeg vet ikke om jeg føler meg bakfull på grunn av lite søvn eller fordi jeg er i sjokk, forklarer den ferske millionæren. Han hadde nemlig ikke sovet mange timene på grunn av nyheten - i tillegg avslørte han at det hadde blitt en feiring etter konserten.

– Det føles ut som en ny hverdag allerede. Det er helt uvirkelig, beskriver han.

Naturlig nok hadde mannen tenkt på hva noe av premien kunne brukes på, men han trengte både mer betenkningstid og ønsket økonomisk rådgivning før han avslørte noen av de påtenkte planene. Norsk Tipping tilbyr nemlig gratis økonomisk veiledning for de som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som nøytral part i dette arbeidet.

SE VIDEO:Slik jobber Norsk Tipping og advokatfirmaet Brækhus for å bistå millionvinnerne.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Dette er bare helt utrolig moro

Hver tirsdag og fredag trekkes det ut én spiller eller et andelslag som vinner 1 million kroner. Denne fredagen ble det en kvinne i 40-årene fra Ringsaker i Innlandet som vant millionen. Hedmarkingen kjørte bil da Norsk Tipping slo på tråden. Da kvinnen hadde fått kjørt til siden, fikk hun servert den gode nyheten.

– Er det sant? Det forventet jeg ikke, sier hun før stillheten tar henne. Etter en liten stund fikk kvinnen satt litt mer ord på følelsene.

– Dette er bare helt utrolig moro. Nå ble jeg ganske lettet.

Som de fleste andre nordmenn, merker også kvinnen fra Ringsaker de uvanlige høye prisøkningene på helt nødvendige varer, så Eurojackpot-millionen skulle komme godt med.

– Jeg skal i hvert fall feire med et glass vin i kveld, avslutter den ferske millionæren.

Vi gratulerer!

Kupongen kjøpte hun via Norsk Tippings app.

Helgas gullrekke

Førstepremiepotten i Eurojackpot vokser seg stadig større da ingen har klart å gjette seg frem til den riktige tallkombinasjonen siden fredag 22. juli 2022.

Dette er tallene som ble trukket ut (i stigende rekkefølge):

2 - 6 - 18 - 29 - 37 

Stjernetall: 10 - 12

Sommerens siste Eurojackpot-trekning

Tirsdag 30. august er det klart for sommerens siste trekning i Eurojackpot for i år. Da vil førstepremiepotten være ca. 183 millioner kroner. Andrepremien anslås til å være ca. 8,4 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler