oddsensport

Europa-spenning i vente for Molde, Bodø/Glimt, Rosenborg og Brann

Denne uken skal Molde, Bodø/Glimt, Rosenborg og Brann ut i kvalifiseringskamper for spill i Europa. For Molde byr møtet på gamle kjente.

MER JUBEL?: Bodø/Glimt møter armenske FC Pyunik i kvalifiseringsrunden torsdag. Får Patrick Berg og resten av Bodø/Glimt mer grunn til å juble da?Mats Torbergsen / NTBMats Torbergsen
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:7. august 2023Endret:8. august 2023

Drømmen om Champions League lever for Molde.

To kvalifiseringsrunder gjenstår. Tirsdag møter de færøyske KI Klaksvík, der de tidligere Molde-spillerne Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad er henholdsvis trener og assistenttrener, mens tidligere Molde-spiller Vegard Forren er en sentral brikke i forsvar.

Vinneren av Molde-Klaksvik går til site kvalifiseringsrunde i Champions League, der mostander blir enten Olimpija Ljublana eller Galatasaray.

Taperen går til playoff i Europa League. Tap i Europa League, gir uansett en plass i Conference League-gruppespillet.

Eneste norske representant i turneringen

Molde er det eneste norske laget som er med i årets største og gjeveste fotballturnering. Neste utfordring på veien mot spill i årets Champions League for Molde, er færøyske KI Klaksvík i den tredje kvalikrunden.

Molde tok seg videre etter dobbeltoppgjøret mot finske HJK Helsinki. I den første kampen tapte 0–1 borte, før de vant 2–0 hjemme på Aker Stadion forrige uke.

Molde ligger i dag på fjerdeplass i Eliteserien, der de ikke har tapt siden 11. juni i år. Molde kommer fra fire strake seiere i Eliteserien, pluss seieren mot HJK Helsinki.

Færøyske klubb med norske helter

Den færøyske fotballklubben KI Klaksvík har allerede sikret klubbens største bragd noensinne.

I november 2022 tok de to tidligere Molde-heltene Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad over Klaksvik. De to tidligere Molde-spillerne er så langt ubeseiret, både i seriespill og i Europa.

I forrige kvalifiseringsrunde ble Vegard Forren den store helten, etter å ha scoret på straffen som altså sikret gruppespill i Europa.

KI Klaksvík - Molde tirsdag kl. 20:45 på VG+

På Oddsen er Molde favoritter til å ta seieren, med 1.65 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.70, mens den er 5.20 på seier til KI Klaksvík. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Bodø/Glimt må snu tapstrenden

I tredje kvalifiseringsrunde til Conference League er det tre norske lag, Bodø/Glimt, Rosenborg og Brann.

Bodø/Glimt har hatt en god sesong hjemme i Norge og troner øverst på tabellen i Eliteserien. Glimt har snublet i de to siste seriekampene og tapt mot Viking og Tromsø.

Kampene i Conference League har derimot gått bedre. Mot tsjekkiske Bohemians vant bodøværingene 3-0 hjemme, før de vant 4-2 borte.

Neste motstander er armenske FC Pyunik.

Bodø/Glimt - FC Pyunik torsdag kl. 18:00 på VG+

Rosenborg på vinnersporet

Rosenborg er det andre norske laget som spiller i kvalifiseringsrundene av sesongens Conference League.

Hjemme i Eliteserien fikk Rosenborg en tøff start på årets sesong, men står nå med fire strake seire og har klatret på tabellen.

I den andre kvalifiseringsrunden av Conference League var Crusaders F.C. fra Nord-Irland Rosenborgs motstander. Den første kampen endte 2-2, mens returoppgjøret på Lerkendal endte med 3-2 seier til hjemmelaget.

Motstanderen i tredje kvalifiseringsrunde er skotske Hearts F.C., som fortsatt ikke har spilt noen kamper i sesongens Conference League.

Rosenborg - Heart F.C. torsdag kl. 19:00 på VG+

Brann får portugisisk motstand

Det tredje og siste norske laget som spiller i kvalifiseringsrundene av sesongens Conference League, er Brann.

Fjorårets sesong spilte Brann i OBOS-ligaen, etter en fryktelig sesong som endte med nedrykk. Sesongen i 1. divisjon har imidlertid vært en vekker for bergenserne, som i dag er på 5. plass i Eliteserien – to poeng bak Champions League-aktuelle Molde.

Brann har seks tap i Eliteserien denne sesongen, fem av de er på bortebane.

Torsdagens kamp mot F.C. Arouca spilles på Arouca Municipal Stadium i Portugal. Portugisiske F.C. Arouca har, i likhet med Brann, ikke spilt noen kamper i sesongens Conference League enda.

Brann - F.C. Arouca torsdag kl. 20:00 på VG+

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler