fantasy

Fantasylosen: Slik fungerer Premier League-manager på Fantasy

Fantasylosen gir deg en grunnleggende gjennomgang av hvordan Premier League-manager på Fantasy hos Norsk Tipping fungerer.

TIPS KLART: Fantasylosen har sine tips og triks klare før sesongens Premier League-manager på Fantasy.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingNorsk Tipping i samarbeid med FantasylosenPublisert:10. juli 2023

Premier League-manager på Norsk Tipping er en fantasy turnering for Premier League sesongen 2023/2024. Det er mange likhetstrekk med det populære spillet Fantasy Premier League (FPL), men en del viktige forskjeller man må være klar over. Vinneren av denne turneringen vil sitte igjen med 1 000 000 norske kroner. (Innsats pr lag: 250 kr)

Sett opp ditt lag her.

Spillet følger det vanlige fantasy konseptet med at man skal være en manager for et virtuelt lag, der du velger reelle spillere i Premier League som får poeng basert på virkelige prestasjoner på banen.

Turneringen varer gjennom hele sesongen, der vinneren blir den manageren som har akkumulert flest poeng etter 38 runder.

2 millioner kroner i premiepenger

Som nevnt vil vinneren av årets Premier League-manager sitte igjen med 1 000 000 kroner. Totalt er det 2 000 000 norske kroner i garanterte premiepenger. Det blir premier til de 800 beste managerne, og under kan du se hvordan fordelingen av premiepengene for de beste 49 managerne ser ut.

RangeringPremiesum
Rank 11 000 000
Rank 2200 000
Rank 3100 000
Rank 450 000
Rank 530 000
Rank 620 000
Rank 715 000
Rank 8-1210 000
Rank 13-208 000
Rank 21- 306 000
Rank 31-404 000
Rank 41-493 000

Formatet

 • 15 spillere (2 keepere, 5 forsvarere, 5 midtbanespillere og 3 angrepsspillere)

 • 11 startspillere, 1 keeper og 3 utespillere på benken

 • Budsjett: 100M

 • Maks 3 spillere fra samme lag

 • Kaptein og vise-kaptein

 • Tillate formasjoner: 5-4-1, 5-3-2, 4-3-3, 4-4-2, 4-5-1, 3-5-2, 3-4-3, 5-2-3

 • Spill flere lag (maks 5 per bruker)

Poengsystemet

Poengreglene viser hvordan spillerne får poeng for handlingene sine i den virkelige kampen. Når du setter opp et lag med Fantasy-spillere, definerer den totale poengsummen for laget ditt plassen din og pengepremien i turneringen. Lagets totale poengsum er summen av alle spillerpoengene lagt sammen.

I tabellen nedenfor kan du se hvordan spillerne dine samler Fantasy-poeng basert på hvordan de presterer på banen i en ekte kamp. Her kan du lese Fantasylosen’s tips om hvilke typer spillere du bør velge basert på dette poengsystemet.

HendelserPoeng
For å ha spilt mindre enn 60 minutter1
For å ha spilt 60 minutter eller mer1
Midtbane eller angriper spiller hele kamper1
For hvert mål scoret av en keeper8
For hvert mål scoret av en forsvarsspiller6
For hvert mål scoret av en midtbanespiller5
For hvert mål scoret av en angrepsspiller4
For hver målgivende og Fantasy-målgivende3
For å holde nullen som keeper eller forsvarsspiller4
For å holde nullen som en midtbanespiller1
For hver redning fra keeperen0,5
For hver strafferedning5
Skudd på mål av keeperen1
Skudd på mål av forsvar0,6
Skudd på mål av midtbanespiller eller angriper0,4
Laget «vinner» i perioden spiller er på banen0,3
Laget «taper» i perioden spiller er på banen- 0,3
For hver straffemiss- 2
For hver andre baklengsmål for en keeper eller forsvarsspiller- 1
For hvert gule kort- 1
For hvert røde kort- 3
For hvert selvmål- 2
Spiller lager straffe- 2
Lager frispark det scores direkte på- 2

Regler

Under kan du lese alle reglene for Premier League-manager. Legg spesielt merke til reglene for bytter. Bytter mellom runder kan reverseres.

Klikk her for Fantasylosen’s strategi artikkel der vi gå dypere inn i hvordan man bør strukturere laget og bruke byttene gjennom sesongen.

Budsjett og priser

 • Hvert lag har 100 millioner i budsjett.

 • Det er ingen skatt på gevinster ved salg av spillere.

 • Maks endring i spillerprisen fra hver runde er pluss/minus 0.3. Alle prisendringer vil skje samtidig, når første kamp i spillerunden starter.

 • Utsatte kamper vil bli flyttet til en senere spillerunde i tråd med hva Premier League bestemmer. I såfall vil et lag kunne ha mer enn én kamp i en spillerunde. Tilsvarende vil det kunne forekomme spillerunder hvor et lag ikke har kamp.

Tropp og bytter

 • Hvert lag har to wildcard tilgjengelig gjennom sesongen. Det første kan brukes etter starten på turneringen og fram til starten på spillerunde 19. Det andre kortet kan brukes etter starten på spillerunde 19 fram til spillerunde 38.

 • Fram til første runde har man ubegrenset med gratisbytter.

 • 1 gratis spillerbytte gis ut per spillerunde. Man kan spare opp maksimalt ett, så man kan maksimalt ha 2 gratisbytter.

 • Minus 4 poeng for hvert bytte utover gratisbyttene.

 • Byttefristen vil være avspark i spillerundens første kamp - hver runde.

 • Laget ditt må bestå av 15 spillere: 2 keepere, 5 forsvarere, 5 midtbanespillere og 3 angripere.

 • Opptil 11 spillere i aksjon hver runde. En lovlig startformasjon krever 1 keeper, minst 3 forsvarere, minst 2 midtbanespiller og minst 1 angriper.

 • Du må velge en kaptein i din startellever. Kapteinens poeng blir doblet. Visekapteinen får doble poeng hvis kapteinen ikke spiller i runden.

 • De tre utespillerne på benken står i prioritert rekkefølge. Den som står lengst til venstre vil komme innpå først, når du har en startende spiller som ikke deltar i runden. Hvis første reserve ikke vil gjøre at man får en lovlig formasjon, går man videre til neste reserve og så videre.

 • Maks tre spillere fra samme klubb.

 • Hvis en spiller bytter klubb og du plutselig har fire spillere fra samme klubb som et resultat av dette, så vil alle spillerne telle. MEN: Neste gang du gjør en endring på laget ditt, så MÅ du selge en av de fire, for å komme deg ned på maks tre spillere fra en klubb.

Nyhet i årets utgave: Du kan angre på bytter frem til spillrunden starter!

Vi er svært stolte over å presentere denne funksjonaliteten, som de første i verden. Nå kan du gjøre et bytte tidlig i uka, og om du ombestemmer deg, så kan du reversere byttet når som helst så lenge spillrunden ikke har startet - UTEN Å FÅ POENGSTRAFF!

Vi tror denne endringen vil gjøre spillopplevelsen bedre, siden det er mange som har mer eller mindre bestemt seg på mandag eller tirsdag for hvilket bytte de vil gjøre, og de har lyst til å klikke på knappen som lagrer endringen! Du kan til og med kansellere bruk av wildcard (husk å klikke på "lagre endringer").

Denne funksjonaliteten vil også redusere risikoen for at man glemmer deadline for bytter. Gjør byttene dine når som helst i løpet av uka, og hvis du ikke reverserer dem, så vil de automatisk tre i kraft når spillerunden begynner!

MERK: Nytt av året er det også at endringer på spillerpriser vil skje idet første kamp i spillerunden starter. Det vil med andre ord ikke være mulig å misbruke angre-funksjonaliteten til å kjøpe masse spillere i håp om at noen skal gå opp i pris.

Her kan du sette opp ditt Premier League-lag i turneringen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Bytter

Gjennom hele sesongen har du ett gratis bytte mellom hver runde, alle bytter etter dette vil koste fire minuspoeng. Om man ikke bruker gratis bytte i en runde, vil man ha to gratis bytter neste runde. Man kan maksimalt ha 2 gratis bytter. Så viktig å følge med på antall gratis bytter, så man ikke unødvendig kaster bort ett.

Nytt for denne sesongen er regelen om at man kan angre bytter. Det vil si at hvis du gjør et tidlig bytte, men angrer deg før spillrunden starter kan du reversere det uten noe poengstraff. Du kan da gjøre ditt planlagte bytte tidlig i uken, men angre det om ny informasjon dukker opp eller om du ombestemmer deg.

Automatiske bytter skjer om noen av dine spillere i startelleveren ikke får noen minutter den runden. Prioriteringen du gjør på benken vil bestemme hvem du får inn først om noen ikke spiller, så lenge det er innenfor en lovlig formasjon. Det er derfor viktig å organisere benken din i den rekkefølgen du vil ha før hver runde.

Wildcards

Du har to wildcards i denne turneringen. Når du aktiverer et wildcard har man uendelig gratis bytter den runden du aktiverer det, så dette er en veldig verdifull chip man må planlegge godt når skal brukes. Det første må brukes mellom Runde 1-19 (frem til runde 19 starter), mens det andre må brukes mellom Runde 20-38.

Nytt fra i år er også at man kan angre et wildcard. Det betyr at du kan aktivere det tidlig i uken, men angre før fristen om du ombestemmer deg. I en landslagspause kan dette for eksempel være veldig aktuelt. Da er det to uker mellom spillrundene der du kan leke deg med et wildcard, men angre det om du ombestemmer deg før spillrunden starter.

Kaptein og visekaptein

Akkumulerte spillerpoeng vil bli doblet for kapteiner, så velg kapteinen din med omhu. Velg spilleren i laget ditt som mest sannsynlig vil score flest poeng. Vanligvis er dette de angripende midtbanespillerne eller spissene på lag som spiller mot en svakere motstander, hvor det forventes mange mål.

Hvis kapteinen din ikke spiller noen minutter i en runde, vil din visekaptein få doble poeng. Derfor er det viktig å velge en god visekaptein også, i tilfelle din kaptein har fått en skade uten at du har fått det med deg.

Generelle tips

 • Ta en langsiktig tilnærming.

 • Hold øye med kommende kampoppsett for spillerne dine.

 • Bli kjent med dødballtakere for hvert lag

 • Se så mange kamper som mulig.

 • Se over nøkkelstatistikken fra forrige runde sammen med kumulativ statistikk over hele sesongen.

 • Se gjennom de forventede lagoppstillingene

 • Sjekk statistikken «Spiller valgt av %» og prøv å finne noen differensielle spillere.

 • Sjekk værmeldingen for alle hjemmelagenes byer før runde frist. Dårlig vær kan påvirke spillet, og i verste fall føre til at en kamp blir utsatt. En utsatt kamp vil resultere i at spilleren din får 0 poeng.

 • Prøv å unngå å velge angrepsspillere fra ett lag, og forsvarsspillere fra motsatt lag.

Vanlige feilgrep

 • Subjektiv tilnærming: Spillet handler om å velge det beste laget og de beste spillerne. Ikke velg en spiller bare fordi han er favorittspilleren din, og det motsatte, ikke unngå å velge en spiller fordi du ikke liker ham eller laget hans. Du må være objektiv.

 • Målvakt som kaptein: Vi vil aldri anbefale å ha keeper som kaptein, rett og slett fordi poengtaket til målvakter som regel er mye lavere.

 • “Hits”: Et hit er når man gjør et ekstra bytte etter man har brukt opp sine gratis nytter, det ligger på -4 poeng. Sjeldent det lønner seg, med mindre det er snakk om en “blank” eller “dobbel” runde.

 • Glemme deadline: I en lang sesong kan det være vanskelig å huske på deadline hver eneste runde, spesielt i hektiske perioder som i juleferien. Anbefales å ha på en alarm rundt mellom 15-60 minutter før fristen, slik at du rekker å sjekke lagoppstillinger og eventuelt gjøre bytter eller angre bytte.

Førsteutkast til anbefalt startlag

Under kan du se Fantasylosen’s første utkast til et anbefalt startlag. Mye kan endre seg før fristen fredag 11. august, men når vi ser på kampprogrammet og prisen til Haaland må det en skade til for at han ikke er med som kaptein fra start. Ellers har også Tottenham, Brighton og Chelsea fine kamper de første fem rundene.

Om du ønsker å gå dypere inn i strategien for hvordan man mestrer Fantasy Premier League sesongspillet på Norsk Tipping 23/24, bør du lese Fantasylosen’s artikkel «Norsk Tipping Premier League-manager strategi». Her får du en analyse av forrige sesongs vinner «NTFantasy», tips basert på poengsystemet og reglene, samt mye mer.

Her kan du sette opp ditt Premier League-lag i turneringen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler