oddsenfantasy

Finale i håndball-VM: Norge jakter sitt femte VM-gull

I siste sekund av semifinalen scoret Henny Reistad og sendte Norge til finalen. Der får de norske håndballjentene et gjensyn med Frankrike – det eneste laget de har tapt mot i mesterskapet.

TOPPSCORER: Henny Reistad storspilte i semifinalen mot Danmark, der hun scoret 15 mål og det avgjørende målet i siste sekund av kampen.Beate Oma Dahle / NTBBeate Oma Dahle
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. desember 2023

Årets håndball-VM går mot slutten, der det nå kun er bronsefinalen og den store finalen som gjenstår.

Norge har vunnet alle sine kamper så langt i årets mesterskap, med unntak av hovedrundens siste kamp mot Frankrike. Det er også motstanderen i søndagens finale.

Søndag 19.00: Frankrike - Norge, kampen på Oddsen

Bronsefinalen spilles mellom Sverige og Danmark kl. 16.00, mens finalen mellom Frankrike og Norge er kl. 19.00.

Sett opp ditt eget VM-lag på Fantasy

På Oddsen er det 1.80 i odds på seier til Norge. Oddsen på uavgjort er 7.80, mens den er 2.35 på seier til Frankrike. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Reprise av finalen i 2021

I håndball-VM for to år siden var det Norge og Frankrike som møttes i finalen. Frankrike startet kampen best og ledet 16-12 da lagene gikk til pause.

I andreomgang kom Norge sterkere tilbake og tok kraftig innpå. Kampen endte 22-29 til Norge, der de norske jentene tok sitt fjerde VM-gull.

Også i EM-finalen året før sto det mellom Norge og Frankrike. Kampen var langt jevnere og endte 20-22 til Norge.

Vant i siste sekund

De norske håndballjentene møtte Danmark i semifinalen fredag. Danmark startet kampen best og ledet 14-9 til pause. I andreomgangen kom Norge kraftig tilbake og etter 58 spilte minutter var stillingen 22-22.

Begge lagene scoret ytterligere ett mål før slutt og det sto dermed 23-23.

Dermed ble det ekstraomganger. Lagene fulgte hverandre tett og det så lenge ut til å ende uavgjort. I kampens siste sekund scoret Henny Reistad sitt 15 mål i kampen og sørget for at Norge vant 28-29.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ubeseiret i årets mesterskap

Frankrike vunnet samtlige av sine kamper i årets mesterskapet og har hele veien vært Norges største utfordrer i kampen om gullet.

Åpningskampen mot Angola vant de franske jentene med ett mål, før de så har seiret mot Island, Slovenia, Østerrike og Sør-Korea. Mot Norge vant Frankrike med ett mål, før de slo Tsjekkia 33-22 i kvartfinalen. I semifinalen vant de 28-37 mot Sverige.

Frankrike er ubeseiret i årets mesterskap og er samtidig det eneste laget som har slått Norge.

Norge jakter sitt femte VM-gull

De norske håndballjentene er regnet som et av verdens beste håndballag på kvinnesiden og går inn i årets mesterskap som regjerende verdensmestere.

I VM-finalen for to år siden slo de Frankrike og tok sitt fjerde VM-gull. Norge ble også verdensmestere i 1999, 2011, og 2015. I 2017 tok de sitt fjerde VM-sølv.

I 2022 tok håndballjentene sitt niende EM-trofé da de slo Danmark med to mål i finalen.

Norge har også to OL-gull fra 2008 og 2012, mens de tok bronse i 2020. De norske håndballjentene er allerede sikret en plass i neste års OL.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler