oddsen

Finale i kveld: Forsvarer Norge EM-gullet mot danskene?

Europamesterskapets siste dag står for tur og de norske jentene har nok en gang tatt seg hele veien til finalen. Forsvarer Norge tittelen som regjerende europamestere og tar gull, eller blir det nok et tap for våre danske naboer?

NØKKELSPILLER: Nora Mørk trekkes frem som en av Norges nøkkelspillere i finalen mot Danmark.Beate Oma Dahle / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:20. november 2022Endret:4. januar 2023

Norge fikk tøff motstand mot Frankrike i fredagens semifinale. Det som lenge så ut til å bli en jevn og spennende kamp, endte med at Norge mot slutten dro i fra og vant storoppgjøret 28-20. Norge tok seg dermed videre til finalen som spilles på mesterskapets siste dag, søndag 20. november. Frankrike må nøye seg med bronsefinale.

Norges siste kamp i hovedrunden var mot kveldens finalemotstander, Danmark. Kampen mot Danmark er de norske jentenes eneste tap i årets europamesterskap. 

Et norsk lag med erfaring og revansjelyst

Før kveldens finale tror Norsk Tippings EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen at Danmark vil møte et revansjelystent norsk lag, med langt mer erfaring.

– Jeg tenker at finalen først og fremst blir en skikkelig kul kamp med to heltente lag som kommer til å komme med mye fart og tøft forsvarsspill. Danskene har et lite overtak etter seieren i mellomrunden, men tror de ble ganske nervøse da de så hvordan Norge presterte mot Frankrike i semifinalen. Danmark kommer inn med masse selvtillit, men lite erfaring, mens Norge kommer inn med masse erfaring og en stor revansjelyst! For meg er denne kampen veldig åpen, men hvis Norge treffer like godt på nivået som mot Frankrike, så tror jeg danskene skal jobbe svært hardt for den gullmedaljen!

Må bedre forsvarsspillet

Oftedal Sagosen er også klar på hva hun mener at de norske jentene må bedre før finalen.

– Først og fremst forsvarsspillet. Norge spilte en ganske dårlig kamp bakover sist, samt at Lunde i mål ikke tok noe ekstra, noe vi egentlig er ganske bortskjemte med til vanlig. Samtidig så vi at noen av Norges viktigste spillere ikke hadde dagen angrepsmessig sist, og da blir det vanskelig å score mye mål mot et tøft dansk forsvar. Det gjelder å få hull på Sandra Toft i mål, kjøre masse tempo og virkelig krige i forsvar.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Norges nøkkelspillere

På spørsmålet om hvilke spillere som må stå mest frem i kveldens finale, peker Oftedal Sagosen på spillerne med mest rutine - de samme som sto frem i semifinalen mot Frankrike.

Videre tror hun at spillere som Silje Solberg-Østhassel, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Henny Reistad blir blant den norsk troppens nøkkelspillere.

– Først og fremst tror jeg Silje Solberg-Østhassel vil begynne i mål, og må være like god som hun har vært til nå i mesterskapet. Videre kan vi ikke komme unna turborekka med Stine, Nora og Henny. Det er de som står for de fleste målene, og helst må alle tre ha en god dag og sørge for at angrepsspillet sitter. Nora blir også viktig med tanke på straffekastene sine, og har vist seg å være den mest treffsikre spilleren i hele mesterskapet. Videre så vi at Stine Oftedal virkelig hadde dagen mot Frankrike, og hun står for enormt mye av angrepsspillet. Hun skaper flyt, og rom for de andre, men det er viktig at hun er like farlig på mål selv som hun var i semifinalen. Henny er en sterk kandidat for en mvp-pris, og det sier sitt om nivået hun kan og burde ha for å ta gull.

Også i midtforsvaret trekker Oftedal Sagosen frem flere nøkkelspillere som blir viktige i kveldens finale.

– Det er også viktig å tette bakover, og her blir nøkkelspillerne helt klart Vilde Ingstad, Maren Aardahl, Stine Skogrand og mesterskapets joker-Thale Deila. Setter disse en godt midtforsvar med Silje i mål, tror jeg danskene skal slite mer med å score enn sist kamp!

Hvem vinner kveldens finale?

– Jeg holder en knapp på Norge. Kjernen i den norske troppen har masse erfaring og mange av dem har stått i disse situasjonene før, og lykkes! Samtidig kommer de med en rå kamp i semifinalen og tar med seg massevis av selvtillit inn i finalen. Jeg tror også det skal mye til at jentene gidder å tape enda en kamp for danskene, og de kommer virkelig til å ta ut alt som finnes av krefter for å nå helt til topps!

Finalen ser du i kveld, søndag 20. november kl. 20.30 på TV3 og Viaplay.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler