oddsen

Fire norske lag jakter avansement i Europa

Molde, Bodø/Glimt, Rosenborg og Brann er alle klare for returoppgjør i kvalifiseringskamper for spill i Europa denne uken. Bodø/Glimt har det klart beste utgangspunktet.

JAKTER EUROPEISK GRUPPESPILL: Rosenborg, Bodø/Glimt, Molde og Brann håper alle å ta seg videre til den siste kvalifiseringsrunden.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. august 2023Endret:16. august 2023

Denne uken spilles returkampene i både Champions League og Conference League-kvaliken, der fire norske lag fortsatt drømmer om deltakelse og videre spill i Europa.

Molde gikk på et overraskende tap i den tredje kvalifiseringsrunden på Færøyene forrige uke, men har alle muligheter til å hente seg inn igjen og berge avansement.

Bodø/Glimt har det klart beste utgangspunktet før returkampen i Conference League-kvaliken, mens Europa-drømmen fortsatt lever for både Rosenborg og Brann.

Norges Champions League håp

Som eneste norske lag i turneringen, er Molde også eneste håp om norsk Champions League-deltakelse denne sesongen.

Molde tok seg videre etter dobbeltoppgjøret mot finske HJK Helsinki i kvalikens andre runde, etter å ha vunnet 2-1 sammenlagt. I den første av to kamper i den tredje kvalikrunden, fikk derimot moldenserne en kalddusj forrige uke. Færøyske KI Klaksvík, med de to tidligere Molde-heltene Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad som trenere, sjokkerte gjestene fra Molde og vant oppgjøret 2-1.

Molde kommer fra en svak bortekamp mot Sandefjord, der de i helgen spilte uavgjort 2-2 etter å ha rotet bort seieren.

Returoppgjøret spilles på Aker stadion, der Molde kun har et tap denne sesongen.

Sikret klubbens største bragd

Den færøyske fotballklubben KI Klaksvík har allerede sikret klubbens største bragd noensinne – uavhengig av hva som blir resultatet sammenlagt mot Molde.

KI Klaksvík har slått ut ungarske Ferencvaros og svenske Häcken i de to første kvalifiseringsrunden. Før returoppgjøret i Molde har de også en ettmåls ledelse.

I sin hjemlige liga har KI Klaksvík vunnet 16 av 17 seriekamper denne sesongen.

Vinneren av Molde-Klaksvik går til siste kvalifiseringsrunde i Champions League, der mostander blir enten Olimpija Ljublana eller Galatasaray.

Taperen går til playoff i Europa League. Tap i Europa League, gir uansett en plass i Conference League-gruppespillet.

Molde - KI Klaksvík tirsdag kl. 19:00 på VG+

På Oddsen er Molde favoritter til å ta seieren, med 1.20 i odds. Oddsen på uavgjort er 6.00, mens den er 10.00 på seier til KI Klaksvík. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Best utgangspunkt for Bodø/Glimt

Av de fire norske lagene som spiller om videre spill i Europa, er det Bodø/Glimt som har det klart beste utgangspunktet.

I den tredje kvalifiseringsrunden er armenske FC Pyunik motstander. Hjemme på Aspmyra forrige uke hadde Bodø/Glimt få til ingen problemer mot laget fra den armenske hovedstaden, og vant 3-0.

I Conference League er bodøværingene så langt ubeseiret. Mot tsjekkiske Bohemians vant Glimt 3-0 hjemme, før de så vant 4-2 borte i andre kvalifiseringsrunde.

Returoppgjøret torsdag blir FC Pyuniks første kamp på hjemmebane i sesongens Conference League.

FC Pyunik - Bodø/Glimt torsdag kl. 18:00 på VG+

Conference League på norsk jord

Den eneste av kampene i torsdagens Conference League-kvalik som spilles på norsk jord, er på Brann Stadion i returoppgjøret mellom F.C. Arouca og Brann.

I den første kvalifiseringskampen så det lenge ut til å bli tap for Brann, som lenge lå under 2-0. Først etter 79 minutter scoret Magnus Warming kampens første mål for Brann, og sørget for at sluttresultatet ble 2-1.

Brann ligger dermed et mål under før returoppgjøret, men med kun et tap på hjemmebane denne sesongen, ser det lyst ut for bergenserne som jakter avansement.

Portugisiske F.C. Arouca og Brann har kun spilt en kamp mot hverandre i sesongens Conference League enda.

Brann - F.C. Arouca torsdag kl. 19:00 på VG+

Ettmåls ledelse før returoppgjøret

Rosenborg spiller også returoppgjøret i tredje kvalifiseringsrunde på bortebane. Trønderne har imidlertid ikke et like godt utgangspunkt som Bodø/Glimt.

Hjemme på Lerkendal forrige uke scoret Rosenborg de to første målene i kampen mot Hearts F.C., og gikk til pause med en 2-0 ledelse. Trønderne beholdt ledelsen gjennom det meste av andreomgangen, men tolv minutter før ordinær tid fikk skottene kampens eneste mål.

Før returoppgjøret i Skottland er stillingen 2-1 sammenlagt, og en liten fordel til Rosenborg.

I den andre kvalifiseringsrunden av Conference League var Crusaders F.C. fra Nord-Irland Rosenborgs motstander. Den første kampen endte 2-2, mens returoppgjøret på Lerkendal endte med 3-2 seier til hjemmelaget.

Hearts F.C. har kun spilt en kamp mot Rosenborg i sesongens Conference League.

Heart F.C. - Rosenborg torsdag kl. 20:45 på VG+

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler