flaxvinnerhistorie

Hadde spart Flax-loddet til julaften – ble millionær til frokost

Julaften fikk vi den tredje MillionFlax-vinneren på tre dager. En mann fra Spjelkavik begynte å svette da han oppdaget han var blitt millionær.

JULE-MILLION? Tenk om du ender opp som Flax-millionær denne jula. På bildet er innholdsprodusent og trekningsredaktør i Norsk Tipping, Line Troller.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:24. desember 2023Endret:13. mars 2024

Spjelkavik-mannen kjøpte MillionFlax-loddet fredag, men ventet til julaften med å skrape det.

Da fikk han seg en kjempestor overraskelse.

– Dette var helt fantastisk. Jeg satt og sjekka over Lotto-kupongen min i dag tidlig. Der ble det bare 50 kroner i gevinst. Så skrapte jeg loddet. Først syntes jeg det var veldig mange nuller, så jeg måtte ta på meg brillene for å se grundigere. Da så jeg det sto 1 million tre ganger. Da begynte jeg å svette, humrer mannen fornøyd.

Han synes det var litt ekstra stas å vinne på selveste julaften.

– Ja, det må jeg si, sier mannen.

Han røper at det nå blir det ny bil, i tillegg kommer han til å gi litt til barna.

Mannen kjøpte loddet på Spar Spjelkavik.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Tur til USA

Han var altså den tredje MillionFlax-vinneren på tre dager. Fredag ble en kvinne i 20-årene fra Bergen 1 million kroner rikere på MillionFlax:

– Først skjønte jeg ikke at jeg hadde vunnet. Men da jeg så det, begynte jeg å skjelve. Dette var en kjekk overraskelse, sa kvinnen.

Les mer: Kvinne i 20-årene ble Flax-millionær: – Nå blir det tur til USA

Lille julaften ble en kvinne fra Egersund Flax-millionær:

– Jeg sto ved kjøkkenbenken hjemme og skrapte. Jeg fikk ganske sjokk da jeg så jeg hadde vunnet 1 million kroner. Først trodde jeg ikke det var sant, så jeg måtte be mannen min sjekke. Vi fant jo til slutt ut at det var riktig. Det er skikkelig moro, kommenterte Egersund-kvinnen.

Les mer: Ble Flax-millionær lille julaften: – Trodde ikke det var sant

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler