oddsenfantasy

Ferrari kan passere Red Bull for første gang på nesten to år

Seiersrekken og den totale dominansen fikk en brå stopp i Australia. Nå er Ferrari en enda større konkurrent i helgens løp på en av de vanskeligste racerbanene i verden.

FERRARI I LEDELSEN?: Ferrari kan overta ledelsen i både fører- og konstruktørmesterskapet, hvis Red Bull skuffer igjen og Ferrari leverer i Japan.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. april 2024

Tre løp inn i årets Formel 1-sesong er det jevnere enn på lenge og mer spennende før helgens kommende løp i Japan Grand Prix.

Kun elleve poeng skiller mellom de fire førerne på topp i konstruktørmesterskapet. Regjerende verdensmester Max Verstappen leder, men er bare fire poeng foran Ferrari-fører Charles Leclerc, som igjen kun er ett poeng foran Sergio Perez og sju poeng foran teamkamerat Carlos Sainz.

I konstruktørmesterskapet har Red Bull seks poeng ledelse ned til Ferrari. Deretter følger McLaren, som kun er 42 poeng bak Red Bull.

Sett opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy til helgens Japan Grand Prix.

Red Bull-teamets største trussel

Ferrari er det eneste teamet utenom Red Bull som vant et løp i fjor. Carlos Sainz tok karrierens andre seier i Singapore Grand Prix.

Så langt i år har Ferrari vært den største konkurrenten og utfordreren til fjorårets suverene ener, Red Bull. I Bahrain tok Carlos Sainz tredjeplass bak de to Red Bull-førerne, før Charles Leclerc gjorde det samme i Saudi Arabia.

I Australia for to uker siden vant Carlos Sainz foran teamkameraten, mens McLarens-fører Lando Norris havnet på tredjeplass.

Dersom Red Bull møter på flere problemer i Japan, kan Ferrari gå forbi både i førermesterskapet og konstruktørmesterskapet for første gang på nesten to år.

Måtte bryte løpet for første gang på to år

Red Bull hadde minst en, og i flere tilfeller begge, sine førere på pallen forrige sesong. Det har de også hatt i årets to første løp, men i Australia fikk fjorårets suverene ener flere problemer.

Max Verstappen måtte bryte løpet etter bare tre runder og havnet utenfor podiet for første gang siden Singapore Grand Prix i fjor.

Forrige gang nederlenderenmåtte bryte et løp var i Australia Grand Prix i 2022

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Suzuka Circuit

Japan Grand Prix kjøres på racerbanen Suzuka Circuit i byen Suzuka i Japan. Banen eies av Honda og ble bygget i 1963 som deres testbane.

53 runder skal kjøres på den 5,807 km lange banen formet som et åttetall. Banen har 18 svinger og en "crossover" eller en bru omtrent halvveis. Suzuka Circuit regnes som en av de vanskeligste racerbanene i verden og krever mye dyktighet av førerne. 

Tidligere løp på Suzuka Circuit har også vist at ingenting er avgjort etter kvalifiseringen. I 2005 vant Kimi Räikkönen Japan Grand Prix, til tross for at han startet som nummer 17 etter kvalifiseringen.

Seier de to siste årene

Fjorårets Japan Grand Prix ble kjørt i september og mot slutten av sesongen. Red Bull-teamet sikret da sesongens første trofé med sin andre strake seier i konstruktørmesterskapet, til tross for at det gjenstod seks løp av sesongen.

Verstappen har vunnet Japan Grand Prix de to siste årene.

Lewis Hamilton har nest flest seiere i Japan, kun slått av Michael Schumacher. Briten vant sist i Japan i 2018, da han tok sin femte seier der. Fernando Alonso har vunnet Japan Grand Prix to ganger tidligere, mens Valtteri Bottas vant løpet i 2019.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler