oddsen

Red Bull vil ha mer – kan ta dette trofeet på søndag

Denne helgen er det klart for sesongens fjerde siste Formel 1-løp når USAs Grand Prix skal kjøres på Circuit of the Americas. Red Bull-fører Max Verstappen er allerede kåret til verdensmester, men bak han er det bare noen få poeng som skiller førerne i toppen. 

TETT KAMP: Det er en tett og jevn kamp om plassene bak Verstappen i toppen av årets førermesterskap.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:21. oktober 2022Endret:15. mars 2023

Årets Formel 1 sesong nærmer seg slutten, men fire løp gjenstår før det er over for i år. Max Verstappen er allerede kåret til verdensmester og troner øverst med 366 poeng i førermesterskapet. Red Bull-teamet har likevel sagt at de ikke skal ligge på latsiden i årets fire gjenstående løp. Nederlenderen har vunnet tolv løp så langt i år og målet er fortsatt å ta så mange seiere som mulig.

Samtidig skal også årets konstruktørmesterskap kåres, plassene bak Verstappen i førermesterskapet skal avgjøres, årets siste sprintløp skal kjøres i Brasil og fire løp skal kjøres.

Kun ett poeng skiller 2.– og 3. plassen

Selv om vinneren av årets verdensmesterskap er kåret, er det få poeng som skiller mellom plassene bak ham. 73 poeng skiller mellom 2. og 6. plassen. Aller jevnest er det i toppen der ett poeng skiller Sergio Perez på 2. plass og Charles Leclerc på 3. plass. 

Red Bull-teamet har en solid ledelse også i konstruktørmesterskapet. Fem ganger denne sesongen har Red Bull tatt både 1. og 2. plassen og leder per nå konstruktørmesterskapet med 619 poeng, foran Ferrari med 454 poeng og Mercedes med 387 poeng.

Dersom Red Bull har en ledelse på 147 poeng eller mer etter USAs Grand Prix, vinner de konstruktørmesterskapet før første gang siden 2013.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Hamilton har vunnet minst en gang hvert år – bortsett fra i år

Lewis Hamilton har vært i toppen i Formel 1 i mange år. Han har vunnet førermesterskapet og blitt verdensmester hele sju ganger, samt vunnet 103 løp. Briten har vunnet minst et løp i hver sesong så lenge han har kjørt Formel 1 - bortsett fra i år. Så langt i år har han vært på podiet seks ganger, med tatt to 2. plasser og fire 3. plasser.

Circuit of the Americas

Den amerikanske racerbanen Circuit of the Americas ligger i hjertet av Texas. 56 runder skal kjøres på den 5,513 km lange banen med 20 svinger. Banen ble åpnet i november 2012 for Formel 1-løpet USAs Grand Prix. Banen er har flere likheter og ligner på mange måter på flere av de andre Formel 1-banene, blant annet Silverstone og Suzuka. Den amerikanske banen er også kjent som en favoritt blant førerne.

Rekorden for flest seiere på den amerikanske racerbanen er det Hamilton som har. Mercedes-føreren har vunnet seks ganger - første gang i 2007 og forrige gang i 2017. I fjorårets USAs Grand Prix var det Max Verstappen som både pole position og vant løpet, foran Levis Hamilton og teamkollega Perez.

Formel 1 ser du på Viaplay. Løpet starter søndag kl. 21.00, mens kvalifiseringen kjøres natt til søndag kl. 00.00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler