oddsen

Formel 1: Verstappen kan bli verdensmester denne helgen

Seks løp gjenstår på årets kalender, men allerede denne helgen kan Max Verstappen sikre seg tittelen som verdensmester i Formel 1 – for andre året på rad.

MESTVINNENDE: Regjerende verdensmester Max Verstappen får sesongens første mulighet til å forsvare verdensmestertittelen i Singapore denne helgen.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. september 2022Endret:15. mars 2023

Søndag kjøres sesongens 17. Formel 1-løp i Singapore Grand Prix. Løpet er det første i år hvor det potensielt kan avgjøres hvem som tar verdensmester-tittelen. Max Verstappen har vunnet elleve av årets 16 løp, og kan allerede denne helgen avgjøre verdensmesterskapet - med fem løp igjen på kalenderen.

Slik sikrer Verstappen årets verdensmestertittel

Verstappen troner øverst på tabellen i VM-sammendraget, en plass han stort sett har gjennom hele sesongen. Med 335 poeng og grei luke ned til nærmeste utfordrer Charles Leclerc på hele 116 poeng, kan man trygt si at det hele ser ut til å gå i nederlenderens favør for øyeblikket.

For å sikre seg verdensmestertittelen allerede i Singapore må Verstappen slå Leclerc med 22 poeng, Perez med 13 poeng og Russell med 6 poeng. 

Hvis Leclerc klarer bedre enn niende plass, kan han potensielt fortsatte vinne årets verdensmesterskap. Perez må ta fjerdeplassen uten poenget for raskeste runde, eller femteplassen med poenget for raskeste runde for å henge med. Skulle derimot Verstappen vinne og ta poenget for raskeste runde må Leclerc klare minst en åttendeplass for å ha en sjanse med videre i kampen.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt med 1.48 i odds. Deretter følger Charles Leclerc med en odds på 4.75, mens Carloz Sainz og Lewis Hamilton begge har en odds på 12.00. (Husk at Oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Leclerc fortsatt ikke avskrevet

Starten på årets sesong så lovende ut for Ferrari og Charles Leclerc med seier i to av årets tre første løp. Leclerc tok tidlig ledelsen i VM-sammendraget og hadde på et tidspunkt en ledelse på 46 poeng til Verstappen. Etter det har imidlertid Ferrari-førerne kun tatt en seier hver.

Med et sprintløp og seks ordinære løp igjen på kalenderen er det fortsatt 164 poeng igjen å kjempe om. Alt håp er med andre ord ikke ute for monegaskeren, ettersom Verstappen altså må ha en ledelse på 138 poeng etter løpet i Singapore for å avskrive Leclerc.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Gatebanen Marina Bay Street Circuit

Singapore Grand Prix kjøres på gatebanen Marina Bay Street Circuit sør i Singapore. Banen går rundt havneområdet i Marina Bay i sentrum av byen, og kan på mange måter minne om banen i Monaco. Banen har vært vertskap for Formel 1 siden 2008, men Singapores Grand Prix har ikke vært arrangert siden 2019.

61 runder skal kjøres på den 5 063 km lange banen, som for øvrig regnes som en av de mest fysisk krevende i Formel 1. Banen består av humpete gateflater, 23 svinger og er ofte preget av fuktige forhold, noe som gir førerne mye å tenke på. 

Alonso, Vettel og Hamilton med seiere i Singapore

Ingen av de fem førerne i toppen av årets VM-sammendrag har vunnet Singapore Grand Prix tidligere. Fernando Alonso, Sebastian Vettel og Lewis Hamilton har vunnet på Marina Bay Street Circuit for til sammen fem forskjellige team. Vettel vant forrige gang det ble arrangert Formel 1 i Singapore i 2019, da som Ferrari-fører. Den gangen tok Leclerc andreplassen, mens Verstappen endte på tredje. I 2018 tok Verstappen andreplass, rett bak Lewis Hamilton som vant.

Sebastian Vettel er den mestvinnende i Singapore med fem seiere, foran Lewis Hamilton som har fire seiere. Raskeste rundetid på Marina Bay Street Circuit er det den danske Haas-føreren Kevin Magnussen som har satt.

Formel 1 ser du på Viaplay. Løpet starter søndag kl. 14.00, mens kvalifiseringen kjøres lørdag kl. 15:00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler