oddsen

Overlegne Verstappen jakter sesongens 10. seier

Max Verstappen har vært overlegen i årets Formel 1-sesong med ni seiere på årets 14 løp. Denne helgen kjører nederlenderen for sesongens 10. seier hjemme på Zandvoort i Nederland.

TO STRAKE?: Max Verstappen vant på hjemmebanen Zandvoort i 2021. Gjør han det samme i år?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:30. august 2022Endret:15. mars 2023

Med ti løp igjen begynner Max Verstappen å få en god sammenlagtledelse. Etter at 14. løp har den regjerende verdensmesteren vært på pallen hele 11 ganger, ni av dem som vinner. 

Luken ned til konkurrentene nærmer seg 100 poeng. Før løpet i Nederland er det teamkameraten Sergio Perez som er nærmest Verstappen, etterfulgt av de to Ferrari-førerne - deretter de to Mercedes-førerne. 

Verstappen eneste vinner

Banen i Nederland var ikke i bruk mellom 1986 og 2020. Dermed er det kun én av dagens Formel 1-førere som har vunnet på Circuit Park Zandvoort - nemlig hjemmefavoritten Max Verstappen. Heller ingen av de andre førerne har kjørt mer enn ett løp på den nederlandske banen i Formel 1-sammenheng. 

Etter 36 år ble Circuit Park Zandvoort igjen å se på Formel 1-kalenderen i fjor. Da holdt ikke Max Verstappen igjen foran hjemmepublikum og kjørte inn til beste tid i kvalifiseringen og pole, før han dagen etter stakk av med seieren foran et ellevilt oransje hav av publikum. 

Før årets løp på hjemmebane har Verstappen én seier mindre enn han hadde i løpet av hele forrige sesong. Vinner han denne helgen, vil han slå sin egen rekord for antall seire på én sesong, og det med sju løp igjen på kalenderen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Zandvoort i Nederland

Hele 72 runder skal kjøres på den 4.259 kilometer lange banen som beskrives som veldig rask, gammeldags og bølgete. Banen har 14 svinger av forskjellig størrelse og grader. 

Zandvoort-banen ligger ved kysten og flyter gjennom en slags sanddyne, noe som skaper en berg-og-dal-bane-aktig følelse for førerne. Nærheten til kysten skaper ofte utfordringer med at det blåser sand fra strendene like ved og inn på banen. Den nederlandske racerbanen er å regne som en skikkelig utfordrende førerbane.

Formel 1 ble for første gang arrangert i den nederlandske feriebyen Zandvoort i 1952. Frem til 1985 ble Formel 1-løpet avholdt der nesten hvert år, med unntak av fire løp. Fra 1986 og frem til 2020 ble det ikke kjørt Formel 1-løp på nederlandsk jord, før Nederlands Grand Prix var tilbake på kalenderen fra og med 2021. Før Formel 1s retur til Zandvoort ble banen modernisert, der blant annet det siste hjørnet på banen ble både utvidet og satt inn i et parabolsk hjørne. Endringen ble gjort for at bilene skal kunne kjøre side om side, i samme hastighet, også gjennom svingen.

Ferrari nest best sist

Forrige løp på Circuit de Spa-Francorchamps ble Mercedes-teamets dårligste siden Emilia Romagna Grand Prix på «Imola» 24. april i år. Heller ikke Ferrari leverte noen overbevisende prestasjon i Belgia Grand Prix, men teamet var likevel langt bedre enn Mercedes. 

Allerede i første runde krasjet Lewis Hamilton med Alpine-fører Fernando Alonso og måtte bryte løpet. George Russell så en periode ut til å ta igjen Ferrari-fører Carlos Sainz, men endte tilslutt på den sure fjerdeplassen. De to foregående løpene har begge Mercedes-førerne vært på pallen. I tillegg har Mercedes tatt tredjeplassen i sju av årets løp.

Carlos Sainz startet i pole position på Circuit de Spa-Francorchamps, mens Verstappen startet som nummer 14, etter å ha fått gridstraff for å ha gjort endringer på bilen. Sainz hadde derfor oddsen på sin side, men en bedre bil og ekstremt god kjøring av Max Verstappen gjorde at nederlenderen bare trengte tolv runder for å ta igjen Sainz og deretter kjøre fra hele feltet. Charles Leclerc fikk også gridstraff og startet rett bak Verstappen på 15. plass, men kom seg ikke like fort fremover i feltet. Etter en feilslått strategi for å ta poenget for raskeste rundetid, fikk Leclerc fem sekunders tidsstraff og endte tilslutt på 6. plass.

På Oddsen er Max Verstappen storfavoritt med 1.90 i odds. Bak ham følger de to Ferrari-førerne, Charles Leclerc med en odds på 4.25 og Carlos Sainz med en odds på 7.50. (Husk at Oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Formel 1 ser du på Viaplay. Løpet starter søndag kl. 15:00, mens kvalifiseringen kjøres lørdag kl. 15:00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler