oddsenfantasy

Formel 1: Flere intense dueller venter i årets siste løp

Fire poeng skiller Mercedes og Ferrari i kampen om andreplassen i konstruktørmesterskapet. Samtidig kan Verstappen bli den tredje mestvinnende føreren i historien.

JEVNE KAMPER: Årets siste Formel 1-løp byr på flere spennende dueller og kamper, når alt kan endres i Abu Dhabi.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:24. november 2023

Årets Formel 1-sesong er ved veis ende når det denne helgen er klart for årets siste løp i Abu Dhabi Grand Prix.

Fører- og konstruktørmesterskapet er allerede avgjort i Red Bull og Max Verstappens favør. Samtidig har Sergio Pérez sikret seg andreplassen, mens Lewis Hamilton er nummer tre.

De øvrige plassene nedover listen i konstruktørmesterskapet er lagt ifra avgjort. Kampen om andreplassen er den mest spennende, der det kun er fire poeng som skiller Mercedes og Ferrari.

Sett opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy her

Mercedes mot Ferrari

Mercedes startet sesongen best med Hamilton på andreplass i årets tredje løp.

Lewis Hamilton og George Russell har begge sikret poeng i de fleste av årets løp. Halvveis i sesongen lå Mercedes-teamet på en komfortabel andreplass med en luke på 51 poeng ned til konkurrentene.

Ferrari oppgraderte bilene mot slutten av sommeren, noe som ga resultater utover høsten. I de fire siste løpene har Ferrari hatt en fører blant topp tre.

Aller best gikk det i Singapore, der Carlos Sainz tok sesongens første seier for Ferrari, i det eneste løpet Red Bull ikke har vunnet i år.

Verstappen kan bli nummer tre

Max Verstappen har vært sesongens suverene ener og vunnet 18 av totalt 21 løp. Nederlenderen har allerede satt rekord for antall seiere på én sesong, men kan øke den ytterligere i Abu Dhabi.

Siden Verstappen tok sin første seier i 2016 og frem til i dag har nederlenderen vunnet totalt 53 løp. Sammen med Sebastian Vettel deler den regjerende verdensmesteren tredjeplassen over de mestvinnende Formel 1-førerne noensinne.

Med seier i helgens Abu Dhabi Grand Prix vil Verstappen ta karrierens 54. seier og overta tredjeplassen alene.

Lewis Hamilton troner øverst på listen med 103 seiere, mens Michael Schumacher har 91 seiere.

Formel 1: Abu Dhabi Grand Prix på Oddsen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kampen om fjerdeplassen

Bak Mercedes og Ferrari er det også en jevn duell i kampen om fjerdeplassen. McLaren ligger på fjerdeplass, elleve poeng foran Aston Martin.

Aston Martin startet sesongen med pallplassering i seks av de åtte første løpene. Fernando Alonso er den eneste av de to Aston Martin-førerne som har vært på pallen, mens Lance Stroll har en fjerdeplass fra Australia som sesongbeste.

McLaren fikk en vanskelig start på årets sesong og havnet utenfor poengene i de to første løpene. En oppgradering av bilene halvveis i sesongen, gjorde McLaren til en av de største konkurrentene for Red Bull.

Lando Norris har vært blant topp tre i fem av de siste sju løpene. I Japan og Qatar havnet begge førerne på pallen, mens Piastri tok karrierens første Formel 1-seier i sprintløpet i Qatar.

Årets siste løp

Abu Dhabi Grand Prix er det siste Formel 1-løpet i 2023. Red Bull-dominansen har preget årets sesong, der Max Verstappen tok sin tredje strake verdensmestertittel.

2023-sesongen avsluttes på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi den siste helgen i november.

58 runder skal kjøres på den 5,281 km lange racerbanen som har 16 svinger, tre rettstrekker og to DRS-soner.

Lewis Hamilton er den mestvinnende i Abu Dhabi med sine fem seiere. Valtteri Bottas har vunnet løpet en gang tidligere, mens Max Verstappen har vunnet de tre siste årene.

Sett opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy her

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler