fantasyoddsen

Formel 1: Gateløp og årets første sprint i Aserbajdsjan Grand Prix

Racing på smale og svingete veier i gamlebyen, sesongens første sprintløp og ny turnering på Fantasy venter når Aserbajdsjan Grand Prix skal kjøres i Baku.

NY TOPP TRE?: Så langt denne sesongen har de samme tre førerne vært på pallen i de tre løpene. Kommer noen av de andre førerne opp på podiet siste helgen i april?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:25. april 2023Endret:26. april 2023

Etter snart en måned pause er Formel 1 tilbake for sesongens fjerde løp - og årets første sprintløp når Aserbajdsjan Grand Prix skal kjøres på Baku City Circuit til helgen.

I Aserbajdsjan Grand Prix kan du sette opp ditt Formel 1-lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner i premie. I tillegg vil sprintløpene lørdag gjøre at det denne gangen er fire poenggivende runder med potensiale for flere poeng enn tidligere.

Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen fredag 28. april kl. 15.00.

«Slipstream-mekka»

Bred og åpen, men smal og kronglete. Slik beskrives Baku City Circuit, en motorsportbane bestående av smale og svingete veier i gamlebyen, men også brede og lange rettstrekker der tre biler kan kjøre på linje. Den lange rettstrekken langs Baku-kysten omtales derfor som et «slipstream-mekka».

Sprint-shootout – slik er det nye sprintformatet

Bare noen dager før Aserbajdsjan Grand Prix starter er det nye sprintformatet i Formel 1 bekreftet. Endringen gjør at kvalifiseringen fredag danner grunnlaget for griden i hovedløpet søndag. Lørdagen blir det en ren sprintdag – først med sprintkvalifisering kl. 10.30 og deretter sprintløp kl. 15.30.

I sprint-shootout er hvert pass kortere og det er bestemt hvilke dekk førerne må kjøre på. SQ1 (sprintkvalifisering 1) varer i tolv minutter, SQ2 varer i ti minutter, mens SQ3 varer i åtte minutter. Førerne må kjøre med mediumdekk i SQ1 og SQ2, og med softdekk i SQ3.

Ingen førere har to seiere i Baku

Aserbajdsjan Grand Prix har vært på kalenderen i Formel 1 siden 2016 og blitt arrangert hvert år etter det, med unntak av 2020. På de seks Formel 1-løpene har seks forskjellige førere tatt seieren. Nico Rosberg (2016), Daniel Ricciardo (2017), Lewis Hamilton (2018), Valtteri Bottas (2019), Sergio Pérez (2021) og Max Verstappen (2022) har alle én seier hver på Baku City Circuit.

Skulle én av de nevnte førerne vinne helgens Grand Prix, blir vedkommende den aller første Formel 1-føreren med to seiere i Aserbajdsjan Grand Prix. Max Verstappen kan samtidig også bli den første med to strake seiere i Baku.

Samme topp tre i årets tre løp

På årets tre løp har Max Verstappen, Sergio Pérez og Fernando Alonso vært på pallen i samtlige. Alonso har tre tredjeplasser, mens Verstappen har to seiere og Pérez en. I førermesterskapet har regjerende verdensmester Verstappen allerede fått et lite forsprang til konkurrentene og troner øverst med 69 poeng. Teamkamerat Pérez er på andreplass med 54 poeng, foran Alonso med 45. Deretter følger Lewis Hamilton med 38 poeng og Carlos Sainz med 20.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt til å vinne helgens Aserbajdsjan Grand Prix med 1.40 i odds. Deretter følger Sergio Pérez med en odds på 5.00, mens seier til Fernando Alonso har en odds på 12.00. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Formel 1 på Fantasy

Nytt av året er at du nå kan føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Aserbajdsjan Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der det vil være en garantipott på 50 000 kroner.

Slik fungerer Fantasy på Formel 1

På Fantasy Formel 1 spiller du på de forskjellige rundene og Aserbajdsjan Grand Prix blir fjerde mulighet for å sette opp ditt eget lag. Turneringen blir også den første der det er en egen sprint-dag, med både sprintkvalifisering og løp. Kvalifiseringen kjøres fredag 28. april kl. 15.00, mens sprintkvalifiseringen kjøres lørdag kl. 10.30 med sprintløpet kl. 15.30 samme dag. Hovedløpet er søndag 30. april kl. 13.00. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Fristen for å sette opp lag er fredag 28. april kl. 15.00.

«5+1»

I Fantasy Formel 1 velger man fem sjåfører pluss en konstruktør. Det er ikke mulig å velge noen reserver. Man kan maksimalt velge to fra samme lag, det vil si enten en sjåfør + en konstruktør, eller to sjåfører.

Du velger selv fem førere og en konstruktør til laget ditt. En av førerne på laget velges som kaptein, mens den billigste sjåføren automatisk regnes som «underdog». Både kapteinen og underdogen får 1,25 x poeng.

Det gis poeng både til sjåfører og konstruktører, og dette skjer for prestasjoner i kvalifisering, i sprinter og i løpet.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler