oddsenfantasy

Formel 1: Verdenspremiere på spektakulære Las Vegas Grand Prix

Las Vegas Grand Prix skal kjøres for aller første gang denne helgen. Midt i et verdensberømt lysshow, omkranset av kjente hoteller, attraksjoner og den ikoniske Las Vegas Strip.

RACING I VEGAS: For aller første gang skal Formel 1-løpet Las Vegas Grand Prix kjøres – midt i hjertet av Las Vegas by.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. november 2023Endret:16. november 2023

Det gjenstår kun to runder av årets sesong i Formel 1, der helgens kommende løp har sin debut på kalenderen og skal kjøres for første gang.

Kveldsløpet Las Vegas Grand Prix kjøres mellom ikoniske feriesteder og spektakulære bygninger i hjertet av Vegas.

Opplyst med farger og lysshow langs den berømte Las Vegas Boulevard, er det duket for premieren på et historisk og uforglemmelig Formel 1-løp på amerikansk jord.

Sett opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy her

Racing på verdens mest berømte stripe

Las Vegas Grand Prix skal kjøres blant hoteller, attraksjoner og flombelyst arkitektur midt i sentrum av Las Vegas. Den nye og spesialbygde gatebanen har fått navnet Las Vegas Strip Circuit og er ca. 6 km lang.

Det skal kjøres 50 runder på den 6 201 kilometer lange banen med to DRS-soner, 17 svinger og flere lange rettstrekker, der det forventes mange forbikjøringer. Den lengste rettstrekken går langs den berømte og ikoniske Las Vegas Boulevard, også kalt «The Strip».

Aldri før har det blitt kjørt løp på Las Vegas Strip Circuit. Derfor er det heller ingen lag eller førere som kan vise til tidligere resultater på den nye gatebanen. Hastighetene er likevel forventet å bli som på Monza, sesongens mest fartsfylte Formel 1-bane – opptil 340 km/t.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kulde kan by på utfordringer

For aller første gang i 1981, men igjen i 1982 ble det kjørt Formel 1-løp i Las Vegas. Den gangen het løpet Caesars Palace Grand Prix og ble ikke kjørt i de mest berømte delene av Vegas.

Når Las Vegas Grand Prix skal kjøres denne helgen, er det lørdag kveld lokal tid. Tidspunktet gjør at førere og team møter på en utfordring de ikke har vært påvirket av i særlig stor grad tidligere i sesongen, nemlig kulde.

Normalt for årstiden og tidspunktet er temperaturene rundt 10 grader, noe som kan gjøre det utfordrende å holde varmen i dekkene, men også i kroppene til førerne.

Norris kan bli historisk – med og uten seier

Ingen av dagens førere har kjørt Formel 1-løp i Vegas tidligere, men etter sesongens 20 løp er noen team og førere større favoritter i Vegas-debuten enn andre.

Red Bull har seiret i 19 av årets løp, mens Ferrari har én seier denne sesongen. Max Verstappen har vunnet 17 av sesongens løp og kan fortsatt øke sin egen rekordens ytterligere for antall seiere på én sesong.

McLaren havnet utenfor poengene i årets to første løp, men har slått kraftig tilbake siste del av sesongen. Lando Norris har blitt nummer to seks ganger på de siste elleve løpene og kan sette rekord for antall pallplasseringer uten seier, men også sikre karrierens første seier i Vegas.

Flere førere kan nærme seg topp tre

Med to løp igjen av sesongen er det fortsatt en jevn og pågående kamp mellom de nest beste.

I Brasil for to uker siden kunne Lewis Hamilton ta igjen Sergio Pérez på andreplass i førermesterskapet, men endte på en skuffende 8. plass.

Sergio Pérez så lenge ut til å sikre seg 3. plassen, men etter flere runder med hard konkurranse tapte meksikaneren mot Fernando Alonso på målstreken.

Resultater fra løpene tidligere denne sesongen, gjør ikke Mercedes-bilene til favoritter i Vegas.

32 poeng som skiller mellom Pérez på 2. plass og Hamilton på 3. plass, mens det kun er 28 poeng ned til Alonso på 4. plass. Derfra og ned til Carlos Sainz på 6. plass er det kun seks poeng som skiller mellom tre førere.

Her kan du spille Formel 1 på Fantasy

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler