oddsen

Formel 1 søndag: Verstappen favoritt før Monaco Grand Prix

Smale veier, krappe svinger og glamour: Det legendariske Formel 1-løpet Monaco Grand Prix er tilbake.  

KRONGLETE: Denne sløyfa - som går gjennom Monte Carlos gater - skal førerne runde 78 ganger.Illustrasjon: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLars TerjeHusbynPublisert:27. mai 2022Endret:3. januar 2023

Kl. 15:00 søndag starter spenningen. Høy fart og intens racing står på menyen når Formel 1-sirkuset tar fatt på sin sjuende runde for sesongen. Og denne gangen går løpet i det lille fyrstedømmet på den franske rivieraen, med trange gater og svingete veier; verdensberømte Monaco.  

Red Bull mot Ferrari – hva med Hamilton? 

Så langt er det Red Bull-føreren Max Verstappen som leder sammenlagt. Og denne gangen er det ikke Mercedes med Lewis Hamilton i spissen som presser bak, men Ferrari med Charles Leclerc. Kun seks poeng skiller de to i teten etter seks løp.  

Her er løpet på Oddsen

Det er kanskje uvant for mange som har fulgt Formel 1 de siste årene. Sesong etter sesong har vi vært vitne til et nærmest dominerende Mercedes-lag gjennom sesongen, med sju ganger verdensmester Lewis Hamilton i førersetet. I år er situasjonen annerledes – og etter seks løp må vi helt ned til 6. plass for å finne Hamilton, med lagkamerat George Russell på en 4. plass. Hele 64 poeng skiller Verstappen og Hamilton nå; et gap som kan bli vanskelig å tette for den tidligere verdensmesteren. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Leclerc som årets utfordrer? 

På sin side har Ferrari og Charles Leclerc hittil vist god form gjennom sesongen. To førsteplasser har det blitt for Ferrari-føreren så langt, og lenge så det ut som at Leclerc var på vei til å øke ledelsen i VM-sammendraget på Formel 1-banen i glohete Barcelona sist helg. 10-sekunders ledelse stod det på klokka etter 27 av 66 runder var gjennomført, før motoren tvang Leclerc til å avbryte. Dermed kunne Max Verstappen innkassere sesongens fjerde seier og gikk i samme slengen forbi Leclerc i sammendraget, med knappe 6 poeng foran. Det ser med andre ord ut til å bli en spennende duell mellom de to gjennom sesongen. Kan Charles Leclerc og Ferrari ta over tronen i år?  

Formel 1 - sesongspill på Oddsen

Ikoniske omgivelser 

I Monaco skal førerne gjennom en 3,34 kilometer lang løype. 78 ganger. Alt på offentlige veier, i trange passasjer og gjennom smale, vanskelige svinger – midt i Monte Carlos bykjerne. Det gjør det ekstra vanskelig å foreta forbikjøringer, noe som betyr at en pole position kan være avgjørende for sluttplassering. Løpet regnes som svært krevende sammenlignet med andre baner, og er det en bane hvor førerens ferdigheter virkelig trengs, er det her.  

Løpet har røtter helt tilbake til 1929 og ses på som en av verdens mest prestisjefulle løp i motorsportverden, sammen med Indy 500 og 24 timersløpet i Le Mans.  

Her er løpet på Oddsen

Formel 1 ser du på Viaplay. Selve løpet starter søndag kl. 15.00. Kvalifiseringen kjøres lørdag kl. 15:45. 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler