oddsen

Formel 1: Spenning i vente på råtøff bane i Belgia

Til helgen er det klart for sesongens 14. Formel 1-løp når Belgia Grand Prix skal kjøres på legendariske  Circuit de Spa-Francorchamps.

KAMP OM 2. PLASSEN: Ferrari og Mercedes kjemper om 2. plassen i både VM-sammendraget og konstruktørmesterskapet.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. august 2022Endret:15. mars 2023

Ni løp gjenstår før det er klart hvem som stikker av med VM-tittelen.

Red Bull og Max Verstappen har ledet både VM-sammendraget og konstruktørmesterskapet mesteparten av årets sesong og fått en komfortabel ledelse ned til konkurrentene. Mye tyder på at Verstappen også i år vil stikke av med VM-tittelen, med mindre det går skikkelig skeis i de resterende løpene.

Ferrari og Mercedes kjemper om andreplassen. 

Kamp om andreplassen

Ferrari og Charles Leclerc startet årets sesong på best mulig måte. I sesongens tre første løp var Leclerc øverst på pallen to av gangene og på andreplass den tredje. Så var det en periode med svakere resultater.

Etter at teamkamerat Carlos Sainz tok sin første seier på Silverstone i årets tiende løp, og Leclerc snøt Red Bull for seieren på hjemmebanen Red Bull Ring uken etter, så det ut til å ha løsnet litt igjen for Ferrari, men den gang ei. Etter feilslått taktikk og en strategi som ikke funket har Ferrari fått mye kritikk etter de to siste løpene.

Et lag som derimot har kommet sterkere tilbake de to siste løpene er Mercedes. Etter sju tredjeplasser som beste resultat har Mercedes-førerne Lewis Hamilton og George Russell blitt nummer to og tre i de to siste løpene. George Russell har passert Ferrari-fører Sainz i VM-sammendraget og ligger nå på 4. plass med 158 poeng. Lewis Hamilton med sine 146 poeng puster Sainz i nakken - og før løpet i Belgia er Hamilton bare ti poeng bak Ferrari-føreren.

I konstruktørmesterskapet ligger fortsatt Red Bull-teamet i ledelsen med Ferrari som nærmeste og største utfordrer. Red Bull leder i dag med 431 poeng foran Ferrari som har 334 poeng. Mercedes ligger på tredjeplass med 304 poeng og nærmer seg stadig andreplassen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Utfordrende bane

Belgia Grand Prix skal kjøres på Circuit de Spa-Francorchamps som er en verdenskjent racerbane i Belgia, like øst for byen Spa. 44 runder skal kjøres på den anerkjente racerbanen som er regnet som en av Europas mest klassiske baner - elsket av både førere og fans. Banens lengde på 7004 meter gjør også at den er den lengste på Formel 1-kalenderen.

Den belgiske racerbanen er en bane med lange strake strekninger og utfordrende raske svinger. Førerne kan derfor presse bilene til det ytterste, dersom det er tørt vel og merke. Den belgiske naturen og størrelsen på racerbanen gjør at det noen ganger kan regne på en del av banen og samtidig være tørt på en annen del. Grepet kan derfor variere fra en sving til den neste.

Hamilton med fire seire

Både Max Verstappen, Charles Leclerc og Lewis Hamilton har alle vunnet Belgias Grand Prix på Circuit de Spa-Francorchamps tidligere. Av dagens førere er Hamilton den mestvinnende med fire seiere, mens Verstappen og Leclerc har en seier hver.

Fjorårets løp ble etter mye frem og tilbake avlyst på grunn av store regnbørsmengder og dårlig vær. Førerne ble da plassert etter hvordan de gjorde det i kvalifiseringen. Verstappen stakk derfor av med seieren, mens George Russell endte bak Verstappen og tok Williams beste plassering i fjorårets sesong. På tredjeplassen endte Lewis Hamilton som i dag er teamkameraten til Russell i Mercedes. Fjorårets 2. plass på Spa er Russells beste i karrieren.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt med 1.85 i odds. Deretter følger Charles Leclerc og Lewis Hamilton som begge har en odds på 5.50. (Husk at Oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Formel 1 ser du på Viaplay. Selve løpet starter søndag kl. 15.00. Kvalifiseringen kjøres lørdag kl 16.00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler