fantasyoddsen

Formel 1: Verstappen kan bli verdensmester «på forhånd»

Red Bull og Verstappen fortsatte seiersformen forrige løp og sikret seieren i konstruktørmesterskapet. Denne helgen kan teamet sikre nok et trofé, når Verstappen kan bli verdensmester i Qatar.

SPENNING I VENTE: Førermesterskapet i Formel 1 kan avgjøres denne helgen i Qatar. Samtidig er det knyttet stor spenning til hvem som sikrer andreplassen, både i fører- og konstruktørmesterskapet.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:4. oktober 2023Endret:7. oktober 2023

Etter at Red Bull-dominansen fikk en brå stopp i Singapore for en måned siden, var både teamet og regjerende verdensmester Max Verstappen tilbake i ledelsen i Japan Grand Prix for to uker siden. Det sikret Red Bull-teamets andre strake seier i konstruktørmesterskapet.

Denne helgen fortsetter Formel 1-sirkuset i Midtøsten, der sesongens fjerde sprint og 17. løp skal kjøres i Qatar Grand Prix.

Under Qatar Grand Prix kan du også sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy. Sprintløpene lørdag gjør at det denne gangen er fire poenggivende runder med potensiale for flere poeng enn tidligere.

Hattrick i førermesterskapet

Max Verstappen har vært sesongens overlegne ener. Etter 16 løp og 13 seire denne sesongen, leder nederlenderen førermesterskapet med 400 poeng – 177 poeng foran teamkamerat Sergio Perez.

Den regjerende verdensmesteren har stø kurs mot sin tredje strake verdensmestertittel.

I så fall vil Verstappen bli den femte Formel 1-føreren noensinne som blir verdensmester tre år på rad. Juan Manuel Fangio, Sebastian Vettel og Lewis Hamilton har alle vunnet fire førermesterskap på rad. Michael Schumacher har rekorden med fem på rad.

Kan bli verdensmester allerede lørdag

I fjor sikret Verstappen VM-troféet og seier i førermesterskapet i Japan Grand Prix, med fire løp igjen på kalenderen. Etter helgens Qatar Grand Prix gjenstår ytterligere fem løp denne sesongen.

Selv om Verstappen ikke er verdensmester ennå, kan han bli det før Qatar Grand Prix kjøres søndag.

Allerede i sprintløpet lørdag kan nederlenderen sikre de poengene han mangler for å bli verdensmester. Dersom Verstappen kjører inn til 6. plass eller bedre i sprintløpet, sikrer han seg tittelen som verdensmester – uavhengig av hvor bra teamkameraten og resten av feltet gjør det.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

«Best of the rest»

Red Bull har dominert i toppen denne sesongen, men blant teamene bak er det en langt tettere og jevn duell.

I konstruktørmesterskapet skiller kun 20 poeng mellom Mercedes og Ferrari, mens det er 49 poeng mellom Aston Martin og McLaren. Ferrari har vært på podiet totalt fem ganger denne sesongen og er det eneste laget utenom Red Bull som har vunnet. Mercedes har seks topp tre-plasseringer, men har i liket med 18 av de andre teamene til gode å vinne i 2023.

Aston Martin startet sesongen bra med tredjeplass i sesongens tre første løp. De siste ukene har McLaren for alvor kommet tilbake i kampen og hadde begge førerne på pallen i Japan.

Hamilton er den eneste vinneren

Qatar Grand Prix har kun blitt arrangert og gjennomført én gang tidligere. I 2021 var Lusail International Circuit på Formel 1-kalenderen for første gang. Løpet var årets tredje siste og kom midt i den intense tittelkampen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen.

Lewis Hamilton vant løpet, nesten et halvt minutt foran Verstappen. Briten ble den først – og fortsatt den eneste – vinneren av Qatar Grand Prix.

57 runder skal kjøres på den 5,419 km lange banen utenfor Doha i Qatar. Banen er rask og flytende, med totalt 16 svinger. Rettstrekningen på start-mål langsiden er over en kilometer av banens totale lengde, noe som gir flere muligheter for forbikjøringer.

Årets fjerde sprint-løp

I Qatar skal årets nye sprintformat – sprint shootout – kjøres for fjerde gang. Det nye formatet gjør at kvalifiseringen fredag danner grunnlaget for griden i hovedløpet søndag. Lørdagen er en ren sprintdag – først med sprintkvalifisering kl. 15:00 og deretter sprintløp kl. 19:30.

I sprint-shootout er hvert pass kortere og det er bestemt hvilke dekk førerne må kjøre på. SQ1 (sprintkvalifisering 1) varer i tolv minutter, SQ2 varer i ti minutter, mens SQ3 varer i åtte minutter. Førerne må kjøre med mediumdekk i SQ1 og SQ2, og med softdekk i SQ3 – med mindre været tilsier noe annet.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler