vikinglotto

Førstepremiepotten har nådd taket – i kveld er andrepremien uvanlig stor

Ikke bare er førstepremiepotten på skyhøye 293 millioner kroner, andrepremiepotten er også voksende. Onsdag anslås potten å være på ca. 28 millioner kroner.

ONSDAG PÅ HAMAR: Hver uke drar vi i gang Vikinglotto-trekningen på Hamar.Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:27. november 2023Endret:29. november 2023

Heller ikke forrige onsdag var det noen som forsynte seg av førstepremiepotten i Vikinglotto.

Nå har potten nådd makstaket, og som et resultat av det vokser andrepremiepotten. Henholdsvis ca. 293 millioner kroner og ca. 28 millioner kroner er i spill før trekningen onsdag 29. november.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Stor andrepremiepott

Det er ikke ofte det skjer, men det skjer, sånn som nå: Ingen har sikret seg førstepremiepotten på tre måneder. Derfor har potten vokst seg stadig større og har nå nådd premietaket på 25 millioner euro. Det betyr at andrepremiepotten legger på seg. Er du alene om å få seks rette onsdag (som tilsvarer en andrepremie) vinner du ca. 28 millioner kroner. Dersom ingen sikrer seg andrepremien, vil den fortsette å vokse med flere millioner hver uke.

For 16 uker siden stakk en deltaker fra Danmark av med 33,4 millioner kroner. Potten var da på sitt laveste etter at en nordmann sikret seg hele førstepremien uka før. Onsdag 26. juli stakk nemlig en mann fra Viken av med hele førstepremiepotten på 105 millioner kroner 

Siden disse trekningene er det altså ingen som har klart å gjette seg frem til den komplette tallrekka i Vikinglotto. Dersom en heldig nordmann vinner hele førstepremiepotten onsdag, vil vedkommende sikre seg den fjerde største Vikinglotto-premien i historien.

Slik veileder vi nybakte millionærer

Forestillingen om å motta en sum på nærmere 300 millioner kroner kan virke som en drøm for de fleste, men for kun et fåtall heldige individer blir dette en virkelighet. Når dette inntreffer, står vi klare til å guide de ferske millionærene.

Lotteri– og trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen, er kjent for sin rolle i å være en stor støtte for vinnerne. Med sin omfattende erfaring fra hundrevis av samtaler med premievinnere i alle størrelsesklasser, er hun ekspert på å sørge for at vinnerne får den beste støtten og veiledningen i sin nye finansielle virkelighet.

Samtidig som drømmen går i oppfyllelse, dukker det ofte også opp både spørsmål og noen bekymringer.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn.

Dersom du vinner millionbeløp vil du med andre ord få god veiledning dersom du ønsker det. Vi har et team som lover å hjelpe etter beste evne dersom det skulle være behov for det.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ca. 293 mill. på onsdag

Onsdag 29. november er førstepremiepotten i Vikinglotto altså på ca. 293 millioner kroner (maksimal førstepremiepott er 25 mill. euro og følger gjeldende kurs på trekningsdag). 

Det overskytende beløpet fra forrige trekning ble overført til andrepremiepotten, som dermed vil ligge på ca. 28 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler