eurojackpotfremside

Førstepremiepotten nær en halv milliard: Dette er alenevinnerne så langt i år

Rundt 2,6 milliarder kroner er utbetalt til førstepremievinnere i Eurojackpot så langt i 2023.

SOLIDE SUMMER: Eurojackpot er spillet med de høye pottene – og noen ganger er det én spiller som stikker av med hele førstepremien alene.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:20. april 2023

Førstepremiepotten i Eurojackpot har lagt på seg siden 31. mars, og er fredag 21. april på rundt 447 millioner kroner.

En voksen sum, og skulle vi få en norsk alenevinner vil det markere den nest høyeste premieutbetalingen i spillet her til lands.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Milliardpremie

Å prikke inn 5+2 rette som eneste spiller er svært, svært få forunt. Så langt i år har det skjedd fem ganger – i samtlige tilfeller dreier det seg om vinnere fra et av de andre landene i Eurojackpot-samarbeidet.

  • Tirsdag 31. januar: Året var ikke gammelt, da en tysk spiller håvet inn hele førstepremiepotten – som hadde nådd taket – alene. Premiesummen var på svimlende 1,17 milliarder kroner. I samme trekning vant en nordmann 1,5 millioner kroner i tredjepremie.

  • Fredag 17. februar: Finland var neste stoppestasjon for alenevinner i Eurojackpot. Premiesummen denne gang var på 443 millioner kroner. Også her var en norsk spiller blant dem som vant tredjepremie – da med en utbetaling på 2,3 millioner kroner.

  • Tirsdag 21. februar. Potten var tilbake til start fire dager etter utbetalingen til Finland. Likevel var førstepremien på hele 109 mill. – og denne gang var det en danske som kunne juble. En norsk spiller vant 6,4 millioner kroner i denne trekningen.

  • Tirsdag 28. mars: Igjen tok hele førstepremien turen til Tyskland, der alenevinneren fikk utrolige 836 millioner kroner inn på konto.

  • Fredag 31. mars: Tsjekkia er også med i Eurojackpot-samarbeidet, og denne gangen var det en spiller derfra som var den eneste med 5+2 rette. Premieutbetalingen ble på 113 millioner kroner. I tillegg ble det solid jubel hos en mann fra Nordland, da han var den eneste spilleren med 5+1 rette (2. premie). Nordlendingen vant dermed 35 millioner kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Trøndermillionær

Fredag er det som nevnt ca. 447 millioner kroner i førstepremiepotten, mens andrepremiepotten er beregnet til ca. 17 millioner kroner.

Skulle ikke dine tall gå inn denne gangen, er det imidlertid fortsatt muligheter til å bli millionær. Hver trekning, tirsdag som fredag, trekkes det ut en vinner av en nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner. Denne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt, og kan vinnes av én spiller eller en andelsbank.

Tirsdag var det en kar i 30-årene fra Trondheim som ble trukket ut som nasjonal vinner.

– Det er jo helt fantastisk, utbrøt trønderen – som allerede hadde planene klare for hva pengene skulle gå til.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler