oddsen

Sluttspillet i EM - Britene er knepne favoritter

Kvinnenes europamesterskap i fotball går mot slutten, men før det er helt over gjenstår turneringens mest spennende kamper - sluttspillet og den store finalen. 

NÆRMER SEG FINALE: Finalen i kvinnenes fotball EM 2022 spilles på Wembley Stadium i London søndag 31. juli kl. 18:00.Adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. juli 2022Endret:3. januar 2023

Åtte nasjoner gjenstår i det sluttspillet i årets europamesterskap starter. Finalen i et fotballmesterskap er vanligvis en av de mest spennende delene av turneringen. Antall nasjoner og lag som fortsatt er med minsker og kampene for videre spill og deltakelse blir stadig vanskeligere da kun de beste lagene gjenstår. 

Kvartfinaler:

  • 20. juli kl. 21:00: England - Spania

  • 21. juli kl. 21:00: Tyskland - Østerrike

  • 22. juli kl. 21:00: Sverige - Belgia

  • 23. juli kl. 21:00: Frankrike - Nederland

Semifinaler:

  • 26. juli kl. 21:00: England - Sverige

  • 27. juli kl. 21:00: Tyskland - Frankrike

Finale:

  • 31. juli kl. 18:00: England - Tyskland

Britene er knepne favoritter

Første kvartfinale ut er England mot Spania. Spanjolene har vært forhåndsfavoritter før årets europamesterskap, men England har vist at de også er en kandidat å regne med i toppkampen. Britene har stått sterkt gjennom hele mesterskapet og har ikke tapt eller spilt uavgjort i noen av sine kamper. Vertsnasjonen England har også vunnet begge de forrige kvartfinalene i EM som de har spilt, mens Spania tapte begge. Britene er per nå den største favoritten til å vinne hele turneringen. 

Tyskland er det laget med fleste titler som europamestere i fotball. Hele åtte ganger tidligere har de tyske kvinnene gått seirende ut av EM. Østerrike er ikke favoritter til å vinne mot Tyskland eller til å en finaleplass. Likevel har de østerrikske jentene kommet seg til kvartfinalen, blant annet etter at de slo Norge 1 - 0.

Nederland regjerende europamestere

Sverige er det eneste laget som har blitt blant de åtte beste lagene i alle kvinnenes 13 europamesterskap. Svenskene har kun vunnet EM en gang tidligere, helt tilbake i 1984. Så sent som i 2013 var Sverige vertsnasjon for kvinnenes fotball-EM, men endte da med å tape for Tyskland i semifinalen. Motstanderen Belgia er i kvartfinale i EM for første gang. Av de åtte gjenstående lagene er Belgia det laget færrest har troen på at skal stikke av med seieren.

Frankrike og Nederland møttes også i kvartfinale under EM i 2009. Kampen forble målløs etter ordinær tid og ekstraomganger, noe som endte i straffesparkkonkurranse. Nederlenderne gikk den gangen videre til semifinalen, men ble slått ut av England. Nederland er regjerende europamestere etter at de vant finalen mot Danmark på hjemmebane i 2017. Før de store og avgjørende finalene i årets mesterskap er Nederland med, men ikke blant favorittene. Frankrike er tredjefavoritt, rett bak tyskerne til å vinne årets europamesterskap.

EM hos Norsk Tipping

Hos Norsk Tipping vil samtlige 31 kamper bli tilbudt på Oddsen. Det betyr at du kan spille på de både i forkant og underveis i kampen.

I tillegg er EM tilgjengelig som Fantasy-spill.

Der har du hovedturneringen "EM-manager".

Under EM blir det også tilbudt daglige Fantasy-turneringer fra mesterskapet.

LES OGSÅ: Slik fungerer EM-manager.

Norsk Tipping er stolt generalpartner for hele norsk fotball, og landslagene våre er stolte flaggskip for vårt samarbeid.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler