oddsensport

Gigantmøte fredag kveld når Haaland og Ødegaard barker sammen på Etihad

De er kompiser, og for tiden de heteste navnene i Premier League. Fredag kveld er det bare å sette «Gullrekka» til side, når Citys Erling Braut Haaland og Arsenals Martin Ødegaard kjemper om avansement i FA-cupen.

BLÅTT MOT RØDT: Manchester City halser etter Arsenal i serien. Nå håper de å sende Martin Ødegaard & Co. ut av FA-cupen.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:26. januar 2023Endret:27. januar 2023

Vi har kommet til fjerde runde i den prestisjetunge FA-cupen; en runde som sparkes i gang med et gigantoppgjør: Manchester City-Arsenal.

I antatte hovedroller finner vi Norges desidert største profiler: Erling Braut Haaland (22) og Martin Ødegaard (24). Det er første gang de to møter hverandre i en kamp på toppnivå.

Kampen på Oddsen: Manchester City-Arsenal (kl. 21.00 på Vsport / Viaplay)

Norsk ligamester

Premier League-lagene kom inn i FA-cupen i tredje runde. Manchester City nedsablet Chelsea 4-0 der, mens Arsenal overbeviste med 3-0-seier borte mot League One-laget Oxford United. Både Haaland og Ødegaard var ubenyttede reserver i kampene.

I Premier League har de to nordmennene vært alt annet enn stallfyll for sine respektive lag. Braut Haaland er så langt soleklar toppscorer med sine 25 mål på 19 kamper – ni mål foran Harry Kane (som har spilt to kamper mer enn Haaland). Martin Ødegaard har nettet åtte ganger på 18 kamper, og er så langt på 8. plass på toppscorerlista.

Sistnevnte ble nylig kåret til månedens spiller (som Erling Braut Haaland også ble for august), og regnes som helt sentral for at Arsenal ligger plassert øverst på Premier League-tabellen – fem poeng foran nettopp City (som har én kamp mer spilt).

I sum er det ingen overdrivelse å stemple de to landslagskameratene to av de viktigste spillerne i Premier League akkurat nå. I tillegg: Det skal mye til for at vi ikke får en nordmann som kan heve ligatrofeet i slutten av mai måned.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Det lukter Haaland-scoring ...

Men nå er det altså FA-cup-trofeet som lyser i det fjerne. I tillegg til City og Arsenal er store navn som Manchester United, Liverpool og Tottenham fortsatt med. Totalt 16 kamper skal spilles fra fredag til mandag kveld. Du finner selvsagt alle kampene på Oddsen.

I det «norske» oppgjøret, er hjemmelaget ganske klar favoritt. På Oddsen gir hjemmeseier 1,75 i odds, uavgjort 2,95, mens Arsenal seier står til 3,70 (husk at oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

Kampen på Oddsen: Manchester City-Arsenal (kl. 21.00 på Vsport / Viaplay)

På kampspillet er det som vanlig en rekke spilltilbud. Ser en på målscorerspillet, er det – lite overraskende – Erling Braut Haaland som har lavest odds på «scorer mål» (1,62 i odds). Jærbuen hadde en periode på kamper uten mål, før han igjen bøttet inn tre mål i helgens kamp mot Wolverhampton (3-0-seier). Med et scoringssnitt på 1,32 i Premier League, forventer nok både manager Pep Guardiola og fansen at det renner på med noen FA-cup-scoringer også.

Martin Ødegaard har ikke like høyt press på seg scoringsmessig, noe som vises i målscoreroddsen, der det foreløpig er 5,10 i odds på at Arsenal-kapteinen finner nettmaskene.

Fredagens kamp mellom de to troféjagende lagene er det første i årets sesong. De to ligaoppgjørene er foreløpig berammet til følgende datoer, og kan bli avgjørende i jakten på ligatrofeet:

  • 15. februar: Arsenal-City

  • 26. april: City-Arsenal

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler