oddsen

Conference League i kveld: Glimt må vinne for å ta seg til åttedelsfinalen

Bodø/Glimts første kamp mot polske Lech Poznan endte målløs. Bodøværingene må derfor vinne kveldens returoppgjør for å ta seg videre til åttedelsfinale.

MÅ VINNE: Bodø/Glimt håper på slike jubelscener når de gjester polske Lech Posnan.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. februar 2023Endret:23. februar 2023

Europa League-eventyret var over for Bodø/Glimt i fjor høst da de røk ut av gruppespillet etter fire strake tap. Gultrøyene har likevel kvalifisert seg til turneringen som er hakket under — Conference League.

Torsdag forrige uke kunne Bodø/Glimt sikret seg et godt utgangspunkt inn mot sluttspillet i sesongens Conference League. Hjemme på Aspmyra sløste hjemmelaget med sjansene og kampen mot polske Lech Poznan endte 0-0. Dermed er det klart for et knalltøft returoppgjør borte mot fjorårets polske seriemestere torsdag 23. februar kl. 21.00.

På Oddsen er polakkene favoritter til å vinne. Oddsen på Lech Poznan-seier er 2.05, uavgjort 3.35 og seier til Bodø/Glimt er 3.20. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Glimts andre år i europeisk toppfotball

Bodø/Glimt var for første gang i gruppespillet i Europa League i 2022. Etter at de endte på 3. plass i sin gruppe gikk de ikke videre, men kvalifiserte seg til sluttspillet i Conference League 2023. Året før, i 21/22 kvalifiserte Bodø/Glimt seg til Conference League, der de gikk hele veien til kvartfinalen. Det var første gangen Bodø-klubben har kvalifisert seg til gruppespill i europeisk fotball.

Kampen mot Lech Poznan på Aspmyra forrige uke var sesongens første for Bodø/Glimt, som ikke har spilt en tellende kamp siden siste serierunde i Eliteserien 13. november 2022.

I europeisk sammenheng har Glimt vunnet 14 av sine siste 16 hjemmekamper. De to siste tapene ble også Glimts siste kamper i Europa League og var mot PSV Eindhoven og Arsenal i fjor høst. På bortebane har Glimt tapt to av kampene i Europa League og spilt en uavgjort.

Mangler flere nøkkelspillere

Før kampen mot Lech Poznan slet Glimt med skadeproblematikk og fravær blant flere viktige spillere. Ulrik Saltnes, Sondre Brunstad Fet, Fredrik Bjørkan og Omar Elabdellaoui er blant spillerne som ikke ble registrert i Glimts Europa-tropp. Flere viktige spillere kunne dermed ikke spille i den første playoff-kampen og kan heller ikke delta i returoppgjøret.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Lech Poznan regjerende seriemestere i Polen

Den polske storklubben Lech Poznan er blant de beste og mest populære fotballklubbene i Polen. Klubben spiller i den største polske serien, Ekstraklasa, som de har vunnet sju ganger tidligere. Forrige gang de ble ligamestere var i 21/22-sesongen, som gjør de til regjerende seriemestere.

Lech Poznan er midt i årets sesong og ligger i dag på 3. plass på tabellen i Ekstraklasa. Den polske toppklubben er regjerende seriemestere i Polen har vunnet ti av sesongens 21 kamper hittil.

På de ti siste kampene i serien har den polske toppklubben kun to tap. Det siste tapet er også klubbens ferskeste kamp til nå, og ble spilt tre dager etter kampen mot Bodø/Glimt.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler