oddsensport

Hauge tilbake for Glimt når europeisk stormakt venter

For tredje året på rad skal Glimt kjempe om en plass i åttedelsfinalen i Conference League. Motstanderen har aldri vært større.

TILBAKE: Jens Petter Hauge er tilbake i gult.Foto: Bodø/Glimt
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:13. februar 2024Endret:15. februar 2024

Playoff Conference League heter stadiet som både Bodø/Glimt og Molde befinner seg på.

Der spiller de om retten til å spille en åttedelsfinale. Der er allerede de åtte gruppevinnerne kvalifisert. I playoffen møtes gruppetoerne og de som ble nummer 3 i sin Europa League-gruppe, slik Molde ble.

Conference League er en ung turnering. Dette er bare tredje året den blir arrangert. I samtlige sesonger har Glimt vært på nettopp dette stadiet.

  • I 2021/2022-sesongen ble Glimt nummer 2 i sin gruppe ett poeng bak Roma, som de slo på Aspmyra. I playoff-runden slo de Celtic 3-1 borte og 2-0 hjemme. Glimt slo også nederlandske AZ Alkmaar i åttedelsfinalen før Roma slo de ut i kvartfinalen etter at Glimt vant hjemmekampen.

  • I 2022/2023 endte Glimt på tredjeplass i sin Europa League-gruppe og ble med det overført til Playoffen i Conference League. Der møtte de polske Lech Poznan. Det endte 0-0 på Aspmyra, mens polakkene slo ut Glimt ved å vinne 1-0 hjemme.

Torsdag 21.00: Ajax - Bodø/Glimt, direkte på TV3+.

Kampen på Oddsen

Det er ventet nesten 1 000 Glimt-supportere når de gulkledde spillerne entrer gresset på Johan Cruijff ArenA.

Hauge-retur

Siden Glimt ble seriemester har det skjedd mye i Bodø. Eliteseriens toppscorer og Glimts målpoengmaskin Amahl Pellegrino har reist til San Jose Earthquakes i USA.

Tromsø-trener Gaute Helstrup er Glimts nye assistenttrener. Fra Tromsø har også midtstopper Jostein Gundersen kommet.

Framover på banen har gamle helter kommet. Håkon Evjen og Jens Petter Hauge er begge Glimt-spillere igjen.

Evjen slo for alvor gjennom i Glimt-drakta i 2019 før han reiste til Nederland og AZ Alkmaar. Det siste året har han spilt for danske Brøndby, før han nå returnerer til Bodø.

Jens Petter Hauge ble i 2020 solgt til AC Milan. Der slo han aldri gjennom før han ble lånt ut til tyske Eintracht Frankfurt. Tyskerne kjøpte siden Hauge og han var med på å vinne Europa League i 2022.

Etter triumfen ble han lånt ut til belgiske Gent, før han nå er tilbake på Aspmyra.

– Jeg merker at hele klubben har tatt store steg, sier Jens Petter Hauge om forskjellen på Glimt som han forlot kontra det han nå har returnert til.

Se hele intervjuet med Hauge på Bodø/Glimts Youtube-kanal:

Ajax i trøbbel

Torsdagens motstander Ajax startet sesongen helt fryktelig. De har kommet seg litt, men storklubben er hele 24 poeng bak serieleder PSV og ligger på en 5. plass.

I Europa League-gruppespillet endte de bak Brighton og Marseille. I serien kommer de nå fra uavgjort mot serieleder PSV og tap mot Heerenveen. De resultatene har de fått med Jordan Henderson på laget. Den tidligere Liverpool-kapteinen startet sesongen i Saudi-Arabia før han signerte for Amsterdam-klubben.

Syden-oppladning

Det er over to måneder siden Glimt spilte en tellende kamp. Bodø/Glimt har ladet opp til kampen på spansk jord Der har de spilt treningskamp mot svenske Hammarby og Malmö.

I generalprøven mot Malmö var de virkelig til å kjenne igjen og scoret hele fire ganger mot den svenske seriemesteren.

SCORET: Jens Petter Hauge scoret i Glimts 4-0-seier mot Malmö.

Følg Norsk Tipping Sport på Instagram

Polsk besøk for Molde

Molde skal også ut i Conference League Playoff. Blåtrøyene kommer fra en tredjeplass i sin gruppe i Europa League. Torsdag venter Legia Warszawa.

På Oddsen er Molde favoritter til å vinne det første av to møter.

Torsdag 18.45: Molde - Legia Warzawa, direkte på V Sport 1.

Kampen på Oddsen

Champions League Sluttspill

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler