oddsen

Slik har Glimt sjarmert Europa – torsdag venter Arsenal

Bodø/Glimts eventyrlige Europa-reise får seg en ny topp når de gjester Martin Ødegaards Arsenal i London torsdag kveld. 

Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:3. oktober 2022Endret:3. januar 2023

For Glimt blir det en historisk aften og Bodø-folket har for lengst solgt ut bortefeltet. Faktisk er det en rekke Glimt-fans som har booket både fly og hotell, men står uten kampbillett.

Torsdag 21.00: Arsenal - Bodø/Glimt, direkte på TV3+.

Kampen på Oddsen.

For Bodø/Glimt blir dette et nytt europeisk høydepunkt. Siden seriemesterskapet har det blitt noen minneverdige Europa-kvelder.

  • September 2020. Sølvmedaljen i 2019 tar Glimt inn i kvalifiseringsrundene til Europa League. Kano og Zalgiris blir begge slått på Aspmyra. På grunn av koronarestriksjoner var det bare enkeltkamper denne høsten. I siste runde venter Milan på San Siro. Kampen ble riktignok spilt uten tilskuer. Glimt ga den italienske stormakten kamp helt inn til døra i 3-2-tapet. Jens Petter Hauge imponerte nok til at storklubben senere kjøpte ham.

  • Sommeren 2021. Glimt ryker ut i første kvalifiseringsrunde til Champions League mot polske Legia. I stedet venter kvalifisering til den nyopprettede turneringen Conference League. Valur og Prishtina blir først slått, før Glimt igjen slår ut Zalgiris og sikrer seg en plass i gruppespillet.

  • Høsten 2021. Ukrainske Zorya Luhansk taper på Aspmyra i åpningskampen før gultrøyene spiller 0-0 borte mot CSKA Sofia. Så kommer resultatet som hele fotballeuropa skal få med seg. På Aspmyra knuser Glimt Roma ledet av José Mourinho hele 6-1. To uker senere spiller de 2-2 i den italienske hovedstaden.

  • Februar 2022. Glimt tar seg videre fra gruppespillet. Utenfor den norske sesongen skal de opp mot den skotske storklubben Celtic. Glimt slår til igjen og vinner 3-1 på Celtic Park. Returoppgjøret vinner Glimt komfortabelt 2-0.

  • Mars 2022. Glimt er nå i åttedelsfinalen i Conference League. Denne gangen åpner de hjemme på Aspmyra. Nederlandske AZ er neste lag som skal få unngjelde. Glimt går seirende ut 2-1. I returoppgjøret står det 2-1 til AZ etter 90 minutter. I ekstromgangene finner Bodø/Glimts høyreback Alfons Sampsted veien til nettmaskene og sikrer norsk avansement.

  • April 2022. Kvartfinale i Conference League. José Mourinho er ute etter revansje. Men det får han ikke med engang. For nok engang forlater han Aspmyra med et tap i bagasjen. Hugo Vetlesen satte inn 2-1 like før slutt og sikret med det Glimt et fint utgangspunkt før returen.

  • April 2022. Roma får sin revansje på Olympiastadion. Hovedstadslaget vinner hele 4-0 og slår ut Glimt. Roma vinner senere hele turneringen.

  • Sommeren 2022. Ligagullet i 2021 sikrer Glimt på ny en inngang i Champions League-kvalifiseringen. Og denne gangen går det bedre. Klaksvik og Linfield slås i de to første rundene. Så for tredje gang er det Zalgiris som er motstander. Glimt avgjør dobbeltoppgjøret i praksis hjemme på Aspmyra hvor de slår litauerne 5-0. Kun kroatiske Dinamo står i veien for et gruppespill i Champions League. På Aspmyra vinner Glimt 1-0. I Zagreb sikrer nysigneringen Albert Grønbæk ekstraomganger da han reduserer til 2-1. Men i ekstraomgangene er det vertene som trekker det lengste strået og vinner tilslutt 4-1.

  • Høsten 2022. Conference League er byttet ut med Europa League. Den nederlandske storklubben PSV ledet av Ruud van Nistelrooy er første motstander og igjen skal Glimt overraske. De får med seg 1-1 og ett poeng. I runde to er Zürich gjester på Aspmyra. Glimt vinner 2-1 og tar sin første seier i Europa League og topper gruppa før de skal møte Arsenal.

På Emirates er vertene store favoritter. I skrivende stund er HUB-oddsen følgende: 1.18 - 6.30 - 11.00 (husk at oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

Arsenal fikk sin forrige Europa League-kamp utsatt. Så langt har de derfor bare spilt én kamp. Der slo de Zürich 2-1 borte. 

I Premier League har Arsenal fått en kanonstart. London-laget står med sju seire og ett tap etter åtte kamper. I helga vant de London-derbyet mot Tottenham 3-1.

Glimt på sin side klatret forbi både Lillestrøm og Rosenborg på tabellen i helga med sin trepoenger på Åråsen.

- Det er et av de aller, aller beste lagene i verden for øyeblikket, sier Patrick Berg til TV 2 om torsdagens motstander.

Kampen på Oddsen.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler