grasrotandelenfremside

Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Fra januar til april i år ble 280 millioner kroner generert til lag og foreninger gjennom Grasrotandelen. Sjekk hvilke fylker og mottakere som får mest støtte.

GRASROTA: Gjennom Grasrotandelen kan du bestemme hvem som skal motta deler av Norsk Tipping-overskuddet. Det er over 30 000 lag og foreninger å velge mellom.
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:10. mai 2024Endret:12. mai 2024

Visste du at som vår kunde, kan du være med og bestemme hva deler av Norsk Tipping-overskuddet skal gå til? Det kan du gjennom Grasrotandelen.

Grasrotandelen ble lansert i 2009 og feirer 15 år i år. I løpet av disse årene har over 7 milliarder kroner gått til lag og foreninger over hele landet.

Støtt ditt lag eller foreningVelg din grasrotmottaker her

Som grasrotgiver kan du gi inntil sju prosent av spillinnsatsen din til et lag eller en forening som betyr noe for deg, uten at det koster noe utover det du spiller for. Grasrotmidlene blir utbetalt tre ganger i året – i starten av januar, mai og september.

Over 1,1 millioner av våre kunder er grasrotgivere. Fra januar til og med april i år har de generert 280 millioner kroner til sine hjertesaker. Det er 27 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor. I snitt har hver giver bidratt med 250 kroner.

Nøkkeltall for Grasrotandelen så langt i 2024


Topp 3 kategorier

KategoriGrasrotmidler jan-april 2024
Idrett140,7 mill. kr.
Rekreasjon og sosiale foreninger30,2 mill. kr.
Kultur og kunst25,3 mill. kr.

Topp 3 fylker

FylkeGrasrotmidler jan-april 2024
Vestland37,4 mill. kr.
Akershus29,2 mill. kr.
Trøndelag24,9 mill. kr.

Topp 3 grasrotmottakere

GrasrotmottakerGrasrotmidler jan-april 2024
Foreningen for omplassering av dyr1,4 mill. kr.
Vålerenga fotball1,2 mill. kr.
Barnekreftforeningen Oslo og Akershus1,1 mill. kr.

Over 30 000 lag og foreninger

Selv om 1,1 millioner Norsk Tipping-kunder har valgt sin grasrotmottaker, er det fortsatt over 1 millioner kunder som ikke er grasrotgivere.

– Tre ganger i året venter lag og foreninger på kjærkomne midler generert gjennom Grasrotandelen. Midlene påvirker idrettshverdagen til utrolig mange mennesker, og norsk fotball er blant dem som har stor glede av Grasrotandelen, sier Thomas Johansen, rådgiver for spons og fotball hos oss i Norsk Tipping.

Han fortsetter:

– Mange av mottakerne er fotballklubber eller idrettslag med fotball som sin hovedaktivitet. Der finner vi spillere i alle aldre som deltar i både topp og bredde. Fotball er idrett nummer én i Norge, og Grasrotandelen er med på å skape gode arenaer for aktivitet.

Hvis du vil bli grasrotgiver, har du over 30 000 mottakere å velge mellom. Lokale korps, idrettslag, humanitære foreninger, bilklubber og kor er bare en liten del av mangfoldet.

Støtt ditt lag eller foreningVelg din grasrotmottaker herHar du en forening du ønsker å registrere som grasrotmottaker, kan du lese hvordan her

Med forbehold om feil i statistikken.

Relaterte artikler