sportoddsenfremside

Gullracet i Premier League: Ødegaard og Haaland i ny batalje – dette laget har et lite favorittstempel

Arsenal kan ta et lite steg i retning Premier League-tittelen med seier mot Manchester City i kveld.

TOPPSCORER: Manchester City har så langt Premier Leagues toppscorer. Onsdag kan det komme nye nettkjenninger.Illustrasjon: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:15. februar 2023

Tre poeng skiller de to Premier League-gigantene Arsenal og Manchester City i toppen av tabellen. Førstnevnte topper, og har i tillegg én kamp mindre spilt enn de blå fra Nord-England.

I to av hovedrollene finner vi norsk fotballs wonderboys, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland. Begge har fått "Månedens spiller"-utmerkelse denne sesongen, og er helt vesentlige i jakten på ligatrofeet. Poengmessig er Braut Haaland fortsatt kongen på haugen, med sine 29 poeng (25 mål og fire assist), mens Ødegaard foreløpig er nummer åtte på lista, med åtte mål og fem assist.

Arsenal-Manchester City på Oddsen (kampstart kl. 20.30 på Viaplay)

Starter Haaland?

Det er ikke mer enn drøye to uker siden lagene møttes sist – da i FA-cupens fjerde runde. City halte i land seieren på hjemmebane etter mål av Nathan Aké. Mange vil nok hevde at onsdagens kamp er en del viktigere; det er tross alt disse lagene det ser ut til å stå mellom i jakten på Premier League-seieren.

Et lite usikkerhetsmoment for City-sjef Pep Guardiola er nevnte toppscorer Haaland. I søndagens kamp mot Aston Villa (3-1-seier), kom han ikke utpå etter pause. Årsaken var en kjenning i høyre lår etter en sammenstøt med Villa-keeper Martínez. I skrivende stund er det usikkert om jærbuen starter. Det som er sikkert, er at hamstring-skadede John Stones må stå over også denne kampen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Manchester City var bunnsolide mot Aston Villa, men måtte tåle 1-0-tap mot Tottenham i runden før det. Irriterende nok for Manchesters «blå innbyggere», ble det også tap mot byrival United (1-2) 14. januar. Ellers er poengrekka til City – som vanlig – ganske så solid.

Gunner(s) på?

Med tre poengs forsprang, og én kamp til gode, er det ingen stor krise for Arsenal med poengtap i denne omgang. Samtidig er det en gyllen mulighet til å sikre seg en luke til City på potensielt ni poeng (inkludert seier i hengekamp) for The Gunners.

De rød-hvite fra Nord-London er, ligaledelse til tross, ikke helt i stjerneform om dagen. Foruten det nevnte FA-cup-tapet mot City, ble det et skuffende uavgjort-resultat (1-1) mot Brentford sist, og tap borte mot Everton (0-1) i runden før det.

Arsenal har Emile Smith Rowe og Reiss Nelson på skadelista, men framfor alt: Gabriel Jesus er ikke ventet klar fra kneskaden med det første, og London-laget har åpenbart mistet en dimensjon i angrepsspillet med brasilianeren på sidelinja.

Norsk Tipping holder foreløpig Manchester City som en svak favoritt i dette oppgjøret. Oddsen ser slik ut: Arsenal-seier 3,00, uavgjort 3,30, City-seier 2,30 (husk at oddsen kan endre seg før kampstart).

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler