lotto

Gulltrekning OG Supertrekning i kveld

Lørdag 25. juni braker det løs med 28 ekstra Lotto-millionærer i Supertrekning og ca. 30 millioner kroner i førstepremiepotten i Gulltrekning på en og samme kveld! Så hva er egentlig greia med disse trekningene litt utenom det vanlige? Her får du svarene.

DOBBEL FEIRING: Lars Hulleberg og Pernille Storholm Skaret gleder til dobbel Lotto-fest lørdag 25. juni.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:19. juni 2022Endret:3. januar 2023

Du har kanskje hørt om både Gulltrekning og Supertrekning i Lotto-sammenheng tidligere, men hva betyr det egentlig? La oss ta en nærmere titt.

Hva er Supertrekning?

Hørt uttrykket "Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer"? Vel, Supertrekning i Lotto er ikke som andre Lotto-trekninger heller. 

I snitt blir over tre Lotto-spillere Lotto-millionærer hver lørdag, men under Supertrekning har langt flere sjansen til å oppleve å få en hyggelig telefon fra Hamar. Supertrekning gjennomføres fire ganger i året, og lørdag 25. juni går årets andre av stabelen.

Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen. De heldige trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning – og premien? 1 million kroner til hver.

Man trenger med andre ord ikke ha sju rette for å bli millionær i Supertrekning, men en stor porsjon flaks for å bli trukket ut blant alle de andre som også har levert én eller flere Lotto-kuponger. For når du leverer en vanlig Lotto-kupong blir du automatisk med i neste Supertrekning, og hver rekke du har spilt blir til én deltakelse (ett lodd) i trekningen. Jo flere Lotto-rekker du spiller, jo flere deltakelser får du i den neste Supertrekningen.

Les mer:Derfor gleder Lars seg så mye til Supertrekning i LottoNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Gull ... hva?

Så hva er da egentlig en Gulltrekning? Jo, dersom ingen klarer å gjette seg til alle sju rette under en ordinær Lotto-trekning slik at førstepremiepotten blir stående urørt, overføres den videre til neste Lotto-trekning. Dermed får vi en dobbel førstepremiepott, og kaller vi det for Gulltrekning.

Det var nettopp dette som skjedde lørdag 18. juni. Ingen sikret seg førstepremiepotten i Lotto og vi får derfor Gulltrekning med ca. 30 millioner kroner i potten lørdag 25. juni.

Dobbel Lotto-moro

Hvorfor har vi både Supertrekning og Gulltrekning på samme dag?

Sommerens Supertrekning den 25. juni har vært planlagt lenge, men at vi skulle få Gulltrekning på nøyaktig samme kveld er helt tilfeldig og et resultat av at ingen vant førstepremiepotten lørdag 18. juni. 

Statistisk sett kan vi si at Gulltrekning skjer sånn ca. fire-fem ganger i året, og at det skal sammenfalle med Supertrekning er det derfor ikke veldig stor sjans for. Likevel skjedde nøyaktig det samme for et år siden, da sommerens Supertrekning i 2021 endte opp som litt av en Lotto-feiring med både Supertrekning og Gulltrekning på samme kveld. 35 ekstra Lotto-millionærer fikk drømmetelefonen fra Hamar, og for ikke å glemme: En kvinne fra Lindesnes stakk alene av med hele Gulltrekning-potten på over 33 millioner kroner.   

– Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer, jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, lo fjorårets ferske Gulltrekning-millionær da hun fikk den utrolige beskjeden fra Hamar.

Da er det bare å glede seg til lørdag 25. juni for nok en Lotto-fest med 28 ekstra Lotto-millionærer i Supertrekning og ca. 30 millioner kroner Gulltrekning-potten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler