oddsenfantasy

Haaland og City kan sikre Champions League-finale på nasjonaldagen

Det er helt åpent før returoppgjøret og årets siste semifinale i Champions League. Real Madrid kan ta sin femtende tittel, mens Haaland kan være med å ta Manchester Citys første.

STOROPPGJØR: Det er duket for storoppgjør på Etihad onsdag, da returoppgjøret og siste semifinalen i årets Champions League skal spilles.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. mai 2023

Det går mot slutten av årets største og meste prestisjefylte fotballturnering. På selveste nasjonaldagen spilles den siste returkampen i semifinalene, der en nordmann kan sørge for at Manchester City er enda nærmere drømmen om klubbens første Champions League-trofé.

Onsdag 17. mai tar Haaland og Manchester City imot regjerende mester Real Madrid til den siste og avgjørende semifinalen, der det skal avgjøres hvem som tar den siste finaleplassen i årets turnering.

I skrivende stund er Manchester City oddsfavoritter. Det er 1.55 på seier til Haaland & Co., 4.30 på uavgjort, mens det er 5.20 på Real Madrid-seier. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Under semifinalene kan du også spille rollen som manager og komponerer ditt beste mulige Fantasy-lag. Her kan du sette opp ditt Fantasy-lag til semifinalene i Champions League.

En ekstra grunn til å heise flagget 17. mai

Manchester City har aldri vunnet Champions League. Den engelske storklubben har heller aldri hatt Erling Braut Haaland på laget i en Champions League-finale.

Etter at Erling Braut Haaland kom til Manchester City i fjor sommer, har han knust flere scoringsrekorder, og er sesongens toppscorer både i Premier League og Champions League. Haaland er både den yngste og raskeste spilleren til å nå 35 scoringer i Champions League. Nordmannen har spilt ni Champions League-kamper i City-drakt og scoret 12 mål for den engelske storklubben.

I den første semifinalen mot Real Madrid gikk nordmannen av banen uten nettkjenning.

Mager finale-erfaring

Manchester City har de siste årene vært et topplag i England og Europa, men Pep Guardiola & Co. har til gode å hente det mest ettertraktede troféet.

Den engelske storklubben har spilt i Champions League tolv ganger tidligere, men kun tatt seg til én finale. Finalen spilte de i 2021, der de tapte 1-0 mot Chelsea. I fjor tok de seg til semifinalen og ble slått ut av årets semifinalemotstander – Real Madrid.

City kan vinne «The Treble»

Manchester City ligger godt an til å bli seriemestere hjemme i England, samt at de har gode forutsetninger før FA-cupfinalen mot byrival Manchester United i juni. Med seier over Real Madrid og en plass i årets Champions League-finale, ligger Haaland og City an til å kunne ta seieren i Premier League, FA-cupen og Champions League denne sesongen. Å vinne alle tre turneringene kalles «The Treble».

Bare én klubb har vunnet «The Treble» tidligere. Citys byrival Manchester United vant Premier League, FA-cupen og Champions League i 1999.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Semi-dramaet i 2022

Som nevnt var City og Real semifinalemotstandere også i fjor. Den første kampen fikk riktignok et ganske annet resultat enn årets.

Manchester City vant da 4-3 og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på bortebane. 73 minutter ut i kampen scoret City igjen og ledet 5-3 sammenlagt. Det skulle imidlertid vise seg å rakne helt for City mot slutten av kampen. Real Madrids Rodrygo scoret to raske mål for vertene, etter 90 og 90+1 minutter, og sørget for ekstraomganger. I ekstraomgangene var det kun Real Madrid som scoret et mål. Spanjolene vant dermed sammenlagt og tok seg til finalen, der de vant 1-0 mot Liverpool.

Real Champions League-maskin

Real Madrid er regjerende Champions League-mestere, og den klubben med flest Champions League-troféer. Den spanske storklubben har vunnet turneringen 14 ganger tidligere og spilt i til sammen 17 finaler. Bare de ni siste årene har Real Madrid vunnet turneringen fem av ni ganger.

Sparte flere av Real-stjernene

I helgen spilte Real Madrid mot byrival Getafe, der de fikk med seg en 1-0 seier i oppkjøringen mot ukas viktige storkamp. Marco Asensio ble matchvinner og kampens eneste målscorer etter 70 spilte minutter.

Real Madrid stilte med et reservepreget lag og sparte flere av de største stjernene sine til storkampen i Manchester. Verken Karim Benzema, Rodrygo eller David Alaba var med i troppen mot Getafe. Vinicius Junior, Luka Modric, Toni Kroos og Antonio Rüdiger startet på benken. Kroos ble byttet inn etter pause, mens Junior og Modric spilte den siste halvtimen av kampen. Rüdiger fulgte hele kampen fra sidelinjen.

Mot slutten av kampen haltet Eduardo Camavinga ut med skade. Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har bekreftet i ettertid at den franske midtbanespilleren skal være klar til onsdagens kamp.

Ukens semifinaler i Champions League

Tirsdag

Inter - Milan kl. 21.00

Onsdag

Manchester City - Real Madrid kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler