oddsenfantasytipping

Haaland og City kan sikre kvartfinaleplass i Champions League

Fjorårets Champions League-vinnere, Manchester City er igjen i kanonform. Onsdag kan de sikre kvartfinaleplass.

KVARTFINALER: Hvilke fire lag blir kvartfinaleklare denne uken?Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:4. mars 2024

Denne uken blir det klart hvilke lag som sikret seg de fire første plassene i kvartfinalene i Champions League.

De to første returoppgjørene av åttedelsfinalen spilles i Spania og Tyskland tirsdag kveld. Bayern München er overlegen oddsfavoritt mot Lazio, mens Real Sociedad er knepen favoritt til å slå den franske serielederen.

Tirsdag kl. 21.00: Real Sociedad - Paris Saint Germain, og Bayern München - Lazio

Dagen etter møtes flere nordmenn på Etihad, når regjerende mester Manchester City før besøk av FC København. Turneringens mestvinnende lag, Real Madrid, leder 1-0 før returoppgjøret mot RB Leipzig hjemme på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid.

Onsdag 21.00: Real Madrid - RB Leipzig, og Manchester City - FC København

13 strake år i Champions League

Siden 2011 har Manchester City vært et fast lag i Champions League.

City har vært i tre kvartfinaler og to semifinaler, før de i 2021 tok seg til sin aller første finale og tapte.

I fjor fikk de lyseblå revansje, da de vant Champions League for første gang i klubbens historie.

Så langt denne sesongen har de regjerende mesterne i Manchester City vunnet alle sine kamper i Champions League. Forrige gang de tapte en kamp i turneringen var i mai 2022, da de møtte Real Madrid i semifinalen.

Snart to år uten tap

Manchester City har fire strake seiere bak seg, før onsdagens returoppgjør mot FC København.

I Premier League ligger de på andreplass, kun ett poeng bak Liverpool. City kun tapt tre av 27 ligakamper denne sesongen. På de siste 20 kampene sine, har City vunnet 17.

De regjerende Champions League-mesterne har en solid statistikk på hjemmebane, der de ikke har tapt siden 12. november 2022. Da var det Brentford som gikk seirende ut av ligakampen på Etihad.

I Champions League har som nevnt City ikke tapt siden finalen mot Real Madrid i 2022.

Haaland og Bobb i scoringsform

Erling Braut Haaland satte rekord da han i fjorårets sesong ble den yngste spilleren som raskest scoret 35 mål i Champions League. Nordmannen scoret totalt 12 mål i turneringen i sin første sesong som City-spiller i fjor.

Så langt i årets turnering har nordmannen scoret fem mål og deler førsteplassen med fire andre.

En annen nordmann som har briljert i City-drakt denne sesongen er Oscar Bobb.

20-åringen har spilt ni ligakamper og tre Champions League-kamper denne sesongen. Mot Røde stjerne i gruppespillets siste kamp, scoret han kampens siste og avgjørende mål, og sikret seieren på overtid.

Norsk toppscorer hos outsideren

FC København sikret videre avansement i Champions League da de avsluttet 2023 med å vinne 1-0 mot tyrkiske Galatasaray. I gruppespillet imponerte de da de spilte uavgjort mot Bayern München og vant mot Manchester United.

Siden den danske Superligaen startet opp igjen i midten av februar, har laget fra hovedstaden vunnet to og tapt en kamp. I helgen tapte de 2-0 borte mot serieleder Midtjylland.

Mohamed Elyounoussi har scoret to mål i Champions League denne sesongen og er blant klubbens toppscorere.

Birger Meling spiller også i FC København, men ble skadet i midten av oktober. Nordmannen har vært tilbake i troppen de tre siste kampene.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Blant de beste i Europa

Paris Saint-Germain har i mange år vært blant de aller beste i Europa. Til tross for den stjernespekkede fotballstallen og dominansen i den franske toppserien, er det én turnering og et trofé PSG aldri har vunnet – Champions League.

De franske serielederne har deltatt i turneringen 16 ganger. De to siste årene har de blitt slått ut i åttedelsfinalen. I 2020 tok de seg hele veien til finalen, der de tapte 1-0 mot Bayern München.

PSG leder 2-0 før returoppgjøret mot Real Sociedad tirsdag kveld. Kylian Mbappé og Bradley Barcola scoret hvert sitt mål i andreomgangen av det første møtet mellom de to lagene.

Røket ut av kvartfinalen tre år på rad

Bayern München har i likhet med PSG vært et dominerende lag i Europa de siste årene. Siden 2000 har de vunnet den tyske ligaen, Bundesliga, hele 18 av 24 ganger.

I fjor ble Bayern München ligamestere for 33. gang da tok sin ellevte strake ligaseier, noe som er rekord i europeisk fotball.

Bayern har vunnet Champions League seks ganger tidligere, senest i 2020. De tre siste årene har de røket ut i kvartfinalen. Det gjør Bayern til den klubben som har vunnet turneringen tredje flest ganger tidligere.

I den første åttedelsfinalen fikk Bayern-spiller Dayot Upamecano kampens første og eneste røde kort og sørget samtidig for at hjemmelaget fikk straffe. Ciro Immobile scoret på straffesparket og sørget for at Lazio går inn i returoppgjøret med en ettmålsledelse.

Ukens kamper i Champions League

Slik spilles returoppgjøret i ukens fire åttedelsfinaler i Champions League.

Tirsdag

Bayern München - Lazio kl. 21.00

Real Sociedad - Paris Saint Germain kl. 21.00

Onsdag

Real Madrid - RB Leipzig kl. 21.00

Manchester City - FC København kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler