oddsentipping

HamKam kan sende Vålerenga ett hakk nærmere nedrykk

HamKam har berget plassen sin i Eliteserien. Vålerenga styrer mot nedrykk. Søndag møtes lagene på Briskeby.

DÅRLIG SESONG: Vålerenga har hatt sin dårligste sesong på over 20 år og kjemper for å unngå nedrykk.Beate Oma Dahle / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. november 2023Endret:24. november 2023

To runder gjenstår i Eliteserien før årets sesong er over. Bodø/Glimt sikret seriegull da de vant 1-0 mot Aalesund for to uker siden.

Kampen om andreplassen er likevel langt fra avgjort, mens det i bunn er både nerver og spenning rundt hvem som rykker ned sammen med Aalesund.

Vålerenga har hatt sin dårligste sesong på over 20 år og kjemper for å beholde plassen sin i Eliteserien.

Søndag 17.00: HamKam - Vålerenga, kampen på Oddsen

Best på bortebane

Vålerenga har to seiere på hjemmebane denne sesongen, der den første var mot HamKam i midten av mai. Oslo-klubben har vært betydelig bedre på bortebane, der de har vunnet fire av 14 kamper, og kun tapt seks.

HamKam er allerede sikret en plass i Eliteserien neste sesong, men kan sikre seg en bra sesongavslutning i siste hjemmekamp.

Vålerenga har et større press på seg og bør vinne på Hamar for å i det hele tatt ha en sjanse til å berge plassen sin på toppnivå.

Dårligste sesong på 20 år

Som Eliteseriens dårligste hjemmelag og med flere store utfordringer denne sesongen, ligger Vålerenga på direkte nedrykk med to kamper igjen.

Etter 28 spilte kamper er Vålerenga et poeng bak Stabæk på kvalikplass, men har tre poeng opp til Sandefjord som har den siste sikre plassen.

I 2000-sesongen havnet Vålerenga på kvalikplass og rykket ned. Da var poengsnittet omtrent som i dag.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Sikret en ny sesong på toppnivå

Det meste av årets sesong har HamKam vært i det nedre sjiktet av tabellen i Eliteserien. Hamar-klubben har tapt 15 av sesongens 28 kamper, spilt tre uavgjort og vunnet ti.

I starten av november vant HamKam 3-0 hjemme mot Viking. I forrige kamp vant de 1-0 borte mot Strømsgodset og sikret seg dermed en ny sesong i Eliteserien.

HamKam tapte mot Vålerenga da lagene møttes på Intility i mai i år. Vålerenga tok sin første seier på hjemmebane denne sesongen i kampen som endte 3-0. Da de to lagene møttes i 2022 endte begge kampene 1-1.

Tre poeng skiller andreplassen

Før helgens runde er det kun tre poeng skiller mellom Brann på 2. plass, Tromsø på 3. plass og Viking på 4. plass.

Brann ligger best an med 58 poeng. Ett poeng foran Tromsø med 57 poeng og tre poeng foran Viking som har 55 poeng.

Brann får tøff motstand når de møter de ferske seriemesterne i Bodø/Glimt hjemme søndag.

Tromsø spiller sesongens siste hjemmekamp der de får besøk av Haugesund, mens Viking møter nedrykksklare Aalesund i siste bortekamp.

Eliteserien 29. runde

Slik spilles helgens runde i Eliteserien. Samtlige åtte kamper sparkes i gang søndag kl. 17.00.

Brann - Bodø/Glimt

Tromsø - Haugesund

Lillestrøm - Odd

Sarpsborg 08 - Molde

Rosenborg - Strømsgodset

Stabæk - Sandefjord

HamKam - Vålerenga

Aalesund - Viking

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler