oddsen

Håndball-EM: Kan sikre semifinaleplass i kveld

Seier over Slovenia i kveld betyr at Norge er klare for semifinale i EM.

NY SEIER? Stine Bredal Oftedal (t.v) og Nora Mørk møter Slovenia i kveld klokken 18.00.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:14. november 2022Endret:4. januar 2023

Norge har feid gjennom mesterskapet og står med fire strake seire. Det ble tre storseire i gruppespillet, mot Kroatia, Sveits og Ungarn. I første kamp i hovedrunden mot Sverige var det jevnt lenge, men Norge dro i land seieren til slutt (27-25).

Norge har seks poeng, mens kveldens motstander Slovenia har fire poeng. Dermed vil Norge være klare for semifinale med seier i kveld. Vår EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen tror det fort kan bli en tøff kamp i kveld.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.- Tror de blir klare i kveld

- Jeg tenker at Slovenia kan gi Norge tøff kamp helt inn. Men blir de litt tomme for krefter, så kan det også hende Norge får ganske god kontroll og vinner greit til slutt. Jeg tror de norske jentene kommer til å være veldig klare og på fra start, vinner de i dag er de allerede sikret semifinale, og det kommer vi til å se på de norske jentene. Uansett kamputvikling, så tror jeg Norge allerede i kveld er klare for semi, sier Hanna Oftedal Sagosen.

- Hvilke plusser og minuser sitter du igjen med etter kampen mot Sverige?

- Først om fremst er det et stort pluss at Norge klarer å vinne en så tett kamp, hvor de i deler av kampen også ligger under. Videre synes jeg de spilte seg godt opp i forsvar og har satt en høyere standard der. Enda et pluss er at begge de norske keeperne nå er skikkelig i gang med mesterskapet. Et par minus er at jeg fortsatt savner mange av de enkle målene, spesielt i helkontringer fra kantspillerne. Tidligere mesterskap har vi hatt mange fler mål derfra, og det betyr at de norske jentene må jobbe hardere for hvert mål i etablert angrep. Jeg savner også flere skudd fra distanse. Mange nasjoner står veldig flatt mot Norges angrep, noe jeg selv ville gjort, fordi få tar mye skudd. En siste minus er at angreps- og forsvars-konstellasjonene ikke samsvarer, og Norge må ofte ha ett bytte forsvar-angrep. De aller beste lagene kan utnytte dette enda bedre, svarer Norsk Tippings EM-ekspert.

EM-EKSPERT: Hanna Oftedal Sagosen. 

Tror på danskene

Det spilles en kamp til i Norges gruppe i kveld. Sverige møter Ungarn. For å gå til semifinalen er svenskene avhengig av å vinne sine to siste kamper i hovedrunden, samtidig som Norge slår Slovenia i kveld og Danmark onsdag.

I den andre gruppen i hovedrunden er Frankrike på topp foran Montenegro. Denne gruppen har spillefri mandag.

Hanna Oftedal Sagosen er ganske sikker på at Norge og Frankrike går til semifinale. Bak dem er det noe mer åpent

- Jeg tror Norge og Frankrike vinner hver sin gruppe, disse har vært de mest solide lagene og de eneste som ikke har tapt. Etter at Montenegro tapte stort mot nettopp Frankrike i går, ser jeg den gruppen som veldig åpen, men står fast på st Montenegro tar den andre semifinaleplassen derfra. I Norges gruppe tror jeg Danmark tar den siste semifinaleplassen, til tross for veldig varierende spill. Utfallet tror jeg derfor blir: Norge - Montenegro og Frankrike - Danmark, sier Hanna Oftedal Sagosen. 

I kveld: Norge - Slovenia kl. 18.00 (TV3)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler