oddsen

Hanna Bredal Oftedal før kvarten: - Bra å møte Russland

Hanna Bredal Oftedal er klar med sin analyse før kvartfinalene. Norge møter Russland onsdag kveld, noe vår ekspert ser lyst på.

Hanna Bredal OftedalFoto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingHannaBredal OftedalPublisert:14. desember 2021Endret:3. januar 2023

Håndball-VM på Oddsen

Fantasy-turneringer fra håndball-VM

Norge-Russland  

Norge kom seg videre til kvartfinale etter to veldig spennende kamper mot Sverige og Nederland. Det var perioder jentene så litt rystet ut, men med mye erfaring og en bred spillertropp klarte de å mobilisere i begge kampene, og viste spesielt mot Nederland hva som skal til for å klare å heve seg.

Norge har fått en relativt vanskelig vei mot semifinalene og neste hinder i kvartfinalen er ikke noe mindre hinder. Russland slo Norge før mesterskapet og har spilt jevnt over ganske godt. De har gått på et litt overraskende uavgjort og tapte klart mot Frankrike i gruppefinalen på mandag.

Jeg tror det kan være bra for Norge å møte Russland og ikke Frankrike i en kvartfinale, men jeg tror kampen kommer til å være jevn helt ut. Russland har, som jeg har nevnt tidligere, mistet sine to største stjerner, men de har tradisjoner for alltid å ha et godt lag og jeg synes de unge nye spillerne har vært veldig gode. Jeg håper og tror at Norge har fått mye god trening i å stå i tøffe kamper med tanke på mellomspillet - og derfor har jeg veldig troa på at de tar seg videre til semifinale.

Jeg føler målvaktene til Norge er revansjelystne og kommer til å spille bedre enn hva de har prestert tidligere i mesterskapet, og det vil være en vinnende faktor for Norge. Henny viste hvilken klassespiller hun er mot Nederland og jeg synes det var gledelig å se at flere av de norske spillerne tok ansvar når førstesekseren ikke presterte som vi hadde håpet. Det at Thorir har flere strenger å spille på gjør Norge til en klar gullfavoritt, til tross for at det har vært varierende spill gjennom mesterskapet.   

Spillere Norge:

Nora Mørk. Har ikke prestert på sitt beste gjennom mesterskapet, men viser mot Nederland hvilken klassespiller hun er, og at hun er der for å vinne. Når Norge trengte det som mest tok hun mye ansvar, noe jeg har savnet litt tidligere. Nå er i Nora i flyt, og da vil de være svært vanskelig å stoppe henne! 

Henny Reistad. Det er med god grunn Stig Nygård satte Henny som verdens beste håndballspiller i en artikkel for noen dager siden. Henny behersker nesten hver fase av spillet like godt og er det nærmeste du kan få en komplett håndballspiller. Hun tok mye ansvar mot Nederland og det vil jeg tro hun fortsetter å gjøre videre.  

Camilla Herrem. Har imponert meg veldig de siste årene. Etter fødsel har hun blitt enda hurtigere og hopper høyere enn hun noen gang har gjort. Hun er giftig i kontringsfasen og jeg tror Camilla vil fortsette å score på så å si alle muligheter hun får.  

Sverige – Frankrike 

Denne kvartfinalen er jeg utrolig spent på. Sverige har imponert meg veldig med både spill og taktisk gjennom mesterskapet. Vi har fått sett coaching i verdensklasse og det jeg kanskje liker best med Sverige er engasjementet og innsatsen de legger ned. Får de flyt og treffer på taktikken tror jeg de har god sjans til å spille jevnt med Frankrike.  

Frankrike står ubeseiret i turneringen og jeg synes de all over har sett skarpest ut. Spiller de som de har gjort tror jeg Sverige skal få det tøft, og jeg setter en liten knapp på Frankrike som favoritter til å ta seg videre til semifinale.  

Spillere Sverige: 

Nathalie Hagman. Jeg tipset om Hagman tidligere i mesterskapet – med god grunn. Hun ligger øverst på toppscorerlistene og har vært sylskarp for Sverige hittil. Scorer bøttevis med mål og topper også statistikken på flest poeng i Fantasy! 

Jamina Roberts. Jeg har latt meg imponere stort over Jamina dette mesterskapet og synes hun har vært kanskje den beste duellspilleren i etablert angrep. Hun må fortsette på sitt beste for at Sverige skal kunne hamle opp med Frankrike.  

Emma Lindquist. Lindquist hadde jeg knapt hørt om før dette mesterskapet, men hun har virkelig kommet inn i det internasjonale selskapet. God duellspiller og blir brukt som en potet – hun blir plassert over alt på banen og presterer godt uansett hvor hun spiller.  

Spillere Frankrike: 

Coralie Lassourse. Coco, som hun kalles, har jeg selv spilt med i mange år og vet derfor hvilke forutsetninger hun har. Hun er en maskin som tidligere har manglet litt på det håndballtekniske, men det virker som hun virkelig har jobbet med de siste årene. Vært veldig viktig for Frankrike. Hun spiller mye og er blitt veldig sikker i avslutningene.  

Grace Zaadi Denua. Zaadi har vært i verdenstoppen i flere år nå, og jeg synes spillestilen hennes er utrolig kul. Ikke nok med at hun står treer i forsvar, så spiller hun også utrolig mye og er hjernen bak det meste i angrep. Hun er farlig på mål selv, men det jeg synes hun er rå på er pasningene som gir henne mye assist. Veldig god med linje og flink til å lese forsvaret.  

Pauletta Foppa. Jeg har nevn Foppa tidligere, men hun er ikke til å unngå denne gangen heller. Hun kommer til å bli – om hun ikke allerede er – verdens beste linjespiller. Hun er både bevegelig og utrolig sterk i duellspillet. I tillegg er hun svært treffsikker når hun får ballen, det blir som regel straffe eller mål med Foppa.  

Andre kvartfinaler som spilles i kveld:  

Danmark – Brasil 

I denne kampen holder jeg Danmark som klar favoritt. Danmark har imponert meg stort, spesielt med sitt tøffe forsvar og keeperspill. Det ser ut til at de har knekt litt koden på angrepsspillet også, noe jeg synes de har slitt med tidligere. Det blir veldig spennende å se hvordan de står mot gode lag når det virkelig gjelder, men jeg tror de er mer modne nå enn tidligere og har flere spillere som har stått i tøffe kamper de siste årene.  

Spillere Danmark: 

Kristina Jørgensen. En målmaskin som de siste årene har fått mye ansvar på landslaget. Hun brukes mye i overtallsspill og scorer ofte noen enke mål der, samtidig som hun tar et stort skuddansvar generelt.  

Rikke Iversen. Rikke danner sammen med Heindal en god linjespillerduo. Hun er tøff i forsvar og flink til å få tak i ballen i angrep. Hun spiller på masse energi og innsats, noe jeg synes gjør henne til en kul linjespiller.  

Anne Mette Hansen. På papiret Danmarks største stjerne. Gyørspilleren har i noen mesterskap slitt med uttelling, men jeg synes hun virker trygg og på i år. Hun har fått masse tillit i klubb og det skinner også igjennom på landslaget hvor hun i mine øyne er den viktigste spilleren for Danmark.  

Spania – Tyskland  

Denne kampen er en av de mest åpne kvartfinalekampene. Her tror jeg laget som har best flyt og vil mest, vinner. Spania har kanskje fordelen av hjemmebane og jeg setter derfor Spania som en knapp favoritt i denne kampen.  

Spillere Spania:

Alexandrina Cabral. Cabral er en av verdens beste håndballspillere når hun treffer og er i flyt. Hun er helt forferdelig å spille mot om hun står fremme i et 5-1- forsvar (snakker av erfaring) og er flink til å gå med ball. Har vært en av de viktigste spillerne for Spania dette mesterskapet og hun må være god for at de skal slå godt fra seg videre i mesterskapet. 

Carmen Martin. En ringrev i håndballverden og har i mange år vært en av verdens beste høyrekanter. Hun har mange kule skuddvarianter og er veldig god på straffer. Scorer generelt alltid mye mål.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler