oddsensport

Hanna Oftedal Sagosen før VM-finalen: - Danmark har ulempe med nok en reisedag

Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen synes Frankrike har spilt kul håndball og tror de slår Danmark i søndagens VM-finale.

FRANSK GULL: Hanna Oftedal Sagosen tror Frankrike vinner mot Danmark i søndagens VM-finale. Foto: Gro SynstadGro SynstadGro Synstad
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:28. januar 2023Endret:1. februar 2023

Danmark slo Spania 26-23 i den ene semifinalen fredag, mens Frankrike slo Sverige 31-26. Finalen mellom Danmark og Frankrike spilles søndag klokken 21.00.

Her finner du håndball-VM på Oddsen

På oddsen er det Danmark som er favoritter. I skrivende stund er det 1,52 på dansk VM-gull, 8,40 på uavgjort, mens det er 2,95 på Frankrike. Husk at oddsen kan endre seg helt frem til kampstart.

– Vant ganske komfortabelt

Norsk Tippings håndballekspert Hanna Oftedal Sagosen synes det var to spennende semifinaler fredag. Hun satt på tribunen i Stockholm og fulgte Sverige-Frankrike.

Her finner du håndball-VM på Oddsen

– Jeg synes det var to morsomme kamper. Jeg er imponert over at Spania ga danskene kamp til døra, for jeg trodde de hadde brent opp de fleste av kruttet mot Norge i kvartfinalene. I mine øyne var Danmark favoritter i denne kampen, og de innfridde. Med 20 000 på tribunen var det en skikkelig stemning og hjemmepublikum hjalp svenskene godt på vei, men jeg synes de tapte for et veldig godt fransk lag. Det skal sies at favorittstempelet ble godt dyttet over på Frankrike da den største svenske stjernen, Jim Gottfridsson måtte se semifinalen fra tribunen grunnet brudd i armen. Uten ham ble det veldig vanskelig for svenskene, og Frankrike vant til slutt ganske komfortabelt, sier Hanna Oftedal Sagosen.

SPENT: Hanna Oftedal Sagosen gleder seg til søndagens VM-finale. Foto: Gro Synstad

– Kan lade batteriene hele lørdagen

Hun mener det er en meget åpen finale søndag kveld. At danskene må komme seg fra Polen til Sverige lørdag, mener hun er et minus for Danmark.

– De har ulempe med nok en reisedag lørdag, dagen før finalen. Frankrike er allerede på plass i den svenske hovedstaden og kan lade batteriene hele lørdagen. Jeg synes også at Frankrike har spilt ekstrem bra håndball dette mesterskapet, og tror virkelig på en tett og kul finale, hvor marginer og dagsform vil ha alt å si. Jeg setter faktisk en liten knapp på Frankrike denne gangen, sier Hanna.

– Steintøffe i forsvar

– Hva mener du har særpreget de to finalelagene i mesterskapet?

– Jeg synes danskene har et bredt mannskap med klare og tydelige roller. De er ekstremt gode på å utnytte deres styrker og spiller ofte taktisk smart. De har også noen store profiler og verdensstjerner som har stått i mange finaler og avgjørende kamper før, og de har ofte vist at de presterer godt under press. Jeg må si at jeg har latt meg imponere av bakspillerrekken, Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Simon Pytlick, som virkelig har spilt godt sammen. Man kan heller ikke komme unna verdens beste keeper i Niklas Landin, som stengte sjappa da det skulle avgjøres mot Spania, sier Hanna Oftedal Sagosen.

– Frankrike synes jeg spesielt utpeker seg med sitt steintøffe forsvar, Vincent Gerard har vært veldig god bakerst, og de spiller morsom og attraktiv håndball. Jeg ble spesielt imponert i semifinalene av hvor ekstremt gode linjespillere Frankrike har. De tar i mot alt, og scorer eller lager straffe så og si hver gang - og bakspillerne med Nedim Remeli i spissen er ekstremt gode til å bruke dem riktig. De er ekstremt vanskelig å spille mot nettopp på grunn av så gode linjespillere, men likevel så gode bakspillere at man må frem å takle de også. Det ligger an til en skikkelig godbit søndag kveld, og jeg gleder meg til å se noen av verdens beste spillere barke sammen om gullet.

Søndag kl. 21.00 (TV3): Frankrike - Danmark

Her finner du håndball-VM på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler