oddsen

Historisk kamp på bergensk jord

Brann gikk på sitt første tap i Champions League mot Ada Hegerberg og Lyon forrige uke. Torsdag gjester det franske storlaget Åsane Arena.

MÅLSCORER: Justine Kielland scoret Branns eneste mål i Champions League-kampen borte mot Lyon.BILDBYRÅNMARIUS SIMENSEN
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. desember 2023

Brann fikk det tøft mot de franske seriemesterne i Lyon, da de møttes i Champion League-gruppespillets tredje kamp forrige uke. Nå venter en ny kamp mot gruppelederen. Denne gangen på hjemmebane.

Som det eneste norske laget denne sesongen spiller Brann i gruppespillet i verdens mest prestisjefylte fotballturnering, Champions League.

Etter å ha seiret i kvalifiseringsrundene, playoff-kampene og de to første gruppespill-kampene, gikk Brann på sitt første tap i turneringen mot Lyon.

Torsdag 18.45: Brann - Lyon, kampen på Oddsen

Lyon leder gruppen med ni poeng etter å ha vunnet samtlige tre kamper. Brann ligger på andreplass med seks poeng, mens de to siste lagene i gruppen ligger sist med et poeng hver.

Historisk kamp på bergensk jord

Brann spilte sin første kamp i Champions League-gruppespillet borte mot østerrikske St. Pölten. Gruppespillets andre kamp ble spilt hjemme i Bergen mot tsjekkiske Slavia Praha, i det som er den første Champions League-kampen på bergensk jord og på Brann Stadion.

Nå venter en ny historisk kamp i Norges nest største by, når Ada Hegerberg og Lyon, gjester Åsane Arena til fjerde kamp i gruppespillet.

Forrige ukes kamp endte 3-1 til Lyon. Ada Hegerberg scoret kampens andre mål for Lyon, mens Justine Kielland scoret et mål for Brann i kampens 73. spilleminutt.

Norsk toppscorer

Franske Lyon har vunnet Champions League åtte ganger tidligere og er dermed den klubben som har vunnet turneringen flest ganger på kvinnesiden.

Lyon vant turneringen for første gang i 2011 og forrige gang i 2022. Fra 2016 til 2020 vant Lyon turneringen fem år på rad, i tillegg til at de vant i 2012.

Ada Hegerberg har spilt for Lyon siden 2014 og vunnet Champions League seks ganger tidligere.

Med sine 59 mål (oppdatert mars 2023) er Ada Hegerberg turneringens toppscorer gjennom tidene.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Norges første

Etter at formatet for kvinnenes Champions League ble endret til å inneholde gruppespill i 2021/22-sesongen, har ingen norske kvinnelag deltatt i den prestisjefylte turneringen.

Brann er dermed det første norske kvinnelaget som spiller i årets format av Champions League.

Fra tidligere har fire norske lag spilt i Champions League. Trondheims-Ørn spilte kvartfinale i 2002 og 2003, mens de i 2005 spilte semifinale. To år senere tok Kolbotn seg til semifinale, mens de spilte kvartfinale i 2004. Røa spilte kvartfinale i 2010 og LSK Kvinner i 2019.

Hegerberg-duell

Brann spiller i gruppe B og skal møte østeriske St. Pölten, tsjekkiske Slavia Praha og franske Lyon.

Søstrene Ada og Andrine Hegerberg er blant Norges mest kjente fotballspillere. Når Brann og Lyon møtes er de to søstrene på hvert sitt lag i kampen om å delta i verdens mest prestisjefylte fotballturnering.

Begge søstrene har slitt med skader denne sesongen, men Ada Hegerberg har vært tilbake både for Lyon og landslaget denne høsten. Andrine Hegerberg har derimot ikke vært på banen for Brann denne høsten, men kan rekke hjemmekampen mot lillesøster.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler