fantasy

Hovedrunden 28. oktober: Hvor er gullklumpene?

Salah og Watkins er de klare kapteinskandidatene i en runde som avsluttes av et spektakulært Manchester-derby.

VINNERLAG: Brukeren Melkebaren vant relativt klart i Hovedrunden sist, med 83 poeng.
Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:26. oktober 2023

Denne helgen er det klart for en ny runde i Premier League. Det betyr at en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy også nærmer seg. Her får du noen tips før helgens runde.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Tilbakeblikk på forrige rundevinner

Melkebaren leverte det sterkeste laget i 250 kroner buy-in-utgaven av Hovedrunden. Han slo til med kapteinsvalg på Chris Wood fra Nottingham Forest, og det ble helt perfekt med 23.60 poeng når doblingen var regnet inn. Enda mer imponerende var det at han fikk med seg Murphy fra Newcastle, som kun var spilt på ett annet lag i hele turneringen. Ellers var det snakk om Arsenal- og Newcastle-tripler, supplert med noen singler fra andre lag. Kun Ødegaard og Ortega av hans spillere mislyktes i å få rikelig med poeng. Vi gratulerer, en fullt fortjent seier!

De åpenbare kandidatene

Mohammed Salah (Liverpool, 15.1M, midtbane)

Liverpool er en av flere meget store favoritter i helgens Hovedrunde. Klopp begynner å få sving på laget, og vi forventer at Fantasy-poengene vil flomme inn i tiden som kommer. Ikke minst fordi de har en liste med motstandere som ser veldig overkommelige ut. Nottingham Forest er en av disse, og vi tenker at hvis Luton kan score to mål på dem, så kan vel Liverpool fort greie flere enn det. Salah er selvsagt bunnsolid i Fantasy-sammenheng. Ingen i Hovedrunden har hentet flere poeng enn egypteren så langt i sesongen. Totalt 73 poeng, hvilket gir et snitt på åtte poeng per kamp. Det er snakk om både scoringer og ikke minst målgivende pasninger. Det aller meste av store sjanser som Liverpool skaper går gjennom Salah. Luis Diaz (14.1M, midtbane) bør også med, spesielt om man planlegger å bruke Salah som kaptein. Diaz er i kjempeform, og hvis Salah har en god dag er sjansen stor for at også Diaz henter seg greit med Fantasy-poeng. Det skal dog sies at venstrevingen ikke er i nærheten av å ha samme poengsnitt som Salah, så 14.1M er ikke et like godt kjøp som Salah om man kun ser på en og en spiller. Diaz er ingen goalgetter, men til gjengjeld er han spikret på laget. Det samme kan ikke sies om de to som alternerer på å spille spiss, Nunez og Jota.

Ollie Watkins (Aston Villa 14.9M, angrep)

Aston Villa imponerte i 4-1-seieren over West Ham. Nok en gang var Watkins sentral, men flest mål var det Douglas Luiz (14.2M, midtbane) som ordnet. Det ble to, hvorav ett av dem på straffe. Landslagsspilleren fra Brasil har ikke tidligere vært kjent som noen stor scoringsmaskin, men i årets sesong ser dette ut til å ha blitt forandret. Skal man ha en Aston Villa-trippel på laget sitt, begynner det å bli vanskelig å komme utenom ham. Men førstevalget er fortsatt formtoppede Watkins, som scoret tre mot Brighton, og som fikk en målgivende i tillegg til ett mål sist. Luton har sluppet inn nesten 50% flere mål enn Nottingham Forest, så det er et argument for at Watkins kan utfordre Salah i kampen om kapteinsbindet.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Våre andre ideer

Gabriel Jesus (Arsenal, 15.0M, angrep)

Den største favoritten i runden er Arsenal, og motstander Sheffield United har sluppet inn vesentlig flere mål enn både Nottingham og Luton. Dog hører det med til historien at antall baklengsmål hadde vært nesten på Luton-nivå om de ikke hadde tapt 0-8 for Newcastle. At Arsenal har fine muligheter til å putte noen baller i nota er likevel helt klart. Mens Martin Ødegaard (15.4, midtbane) har levert flere svake prestasjoner i det siste og bør unngås, gjelder det motsatte for Jesus. Han var helt glimrende mot Sevilla og kanskje kommer han bedre til sin rett mot en lavtliggende motstander enn Gabriel Martinelli (15.1M, midtbane) som er en av ligaens desidert beste på store åpne flater. Begge er veldig aktuelle her, mens Bukayo Saka (15.7M, midtbane) bare er et tredjevalg i våre øyne akkurat nå.

David Brooks (Bournemouth, 9.4M, midtbane)

Bournemouth var godtgående sist helg, inntil de fikk en mann utvist. De hadde tatt ledelsen 1-0 og vist fint spill, men med en mann mindre ble det naturlig nok vanskelig å holde unna for formsterke Wolves. David Brooks ble ofret umiddelbart etter at det røde kortet ble gitt; for at Bournemouth måtte satse mer på det defensive. Han hadde vist fine takter frem til da og er utvilsomt i god form. Burnley har sluppet inn elleve mål på siste fem, så her er det muligheter. Mens Dominic Solanke (10.1M, angrep) er ganske opplagt om man bare skal ha èn Bournemouth-angriper, så er Brooks helt sikkert eid av færre managere i Hovedrunden og kan være en god kandidat for de som ønsker å gjøre en vri. Vi er ikke 100 prosent sikker på at han starter kampen, men heldigvis spiller han i en av de to matchene som vi får offisiell startoppstilling på før turneringen starter. Det kan være greit å sjekke det (se etter blå fargekode på Bournemouth-spillerne, i tiden etter klokken 15 på lørdag).

Chris Wood (Nottingham Forest, 5.4M, angrep)

Det er ikke lett å finne underdog-lag som det er mulig å tro på i denne runden, men at Nottingham Forest kan score mot Liverpool er kanskje ikke helt umulig, gitt Chris Wood sin oppsiktsvekkende form. Han har blitt mye henvist til benken denne sesongen, siden Awonyi har vært meget god, men sistnevnte er på skadelisten og det er lite sannsynlig at han vil rekke å komme tilbake til startelleveren denne gang. I løpet av 239 minutter har Wood hentet ikke mindre enn 25,1 poeng. Det betyr at han har samlet mer poeng per spilleminutt enn Salah. Med tanke på at oldtimeren er nesten gratis så bør han vurderes om du er i ferd med å slippe opp for penger på budsjettet.

Hvem er hot i PL-manager?

Det er fortsatt Liverpool som peker seg ut om man skjeler til kommende kampprogram (og det bør man gjøre når man spiller sesongspill). Seks av sju kommende kamper regnes som lette, i tillegg kommer kun en kamp mot Manchester City. Det må sies at det fortsatt er usikkert hvem Klopp vil satse på som spiss, siden han mot Everton noe overraskende for oss valgte å gå med Jota, som ikke har vist form. Etter vår mening burde han kjøre Nunez, men sånn de to stadig bytter på er det nok best å holde seg unna når man spiller sesongspill. Salah er opplagt om man kan klare å fremskaffe pengene, han er veldig dyr, men også garantert å gi masse poeng i tiden som kommer. Diaz er vesentlig billigere og kanskje et bedre spill i PL-manager enn i Hovedrunden av den grunn. Trent Alexander-Arnold er fortsatt ikke på topp formmessig, og med tanke på hans ekstremt høye pris i sesongspillet frister det lite.

West Ham har enkle kamper så langt øye kan se. Jarrod Bowen er selvsagt den klare eneren på laget, men er også priset deretter. Bak ham er det jevnt. Soucek har spilt overraskende offensivt i det siste og dukker stadig opp inne i boksen. Paqueta har vært glimrende lenge. Han er ingen goalgetter, men er ofte involvert i de store sjansene. De to sistnevnte er begge på drøyt fem millioner, hvilket er billig. Et annet lag som kan glede seg til kommende runder er Brighton. Det kan være på tide å kjøpe inn noen spillere fra sør-kysten igjen, men det er litt usikkert hvem som kommer til å starte i tiden som kommer, og i hvilken posisjon. Reserve-venstreback Solly March er blitt skadet, så hva nå? Det betyr nok at Adingra er spikret på høyreving om ikke annet. Det aller sikreste kortet er nok likevel Mitoma på venstreving. Han hadde en tøff oppgave mot Walker & Co sist, men viste at formen fortsatt er intakt.

Ellers så har vi opplagte formspillere som Watkins, Son og Maddison. De ligger i farvannet rundt åtte og ni millioner. Aston Villa og Tottenham har begge hatt fine kampoppsett en stund, men særlig sistnevnte begynner nå å møte hardere motstand. Likevel er det ikke noe stort minus, siden Son & Co uansett trives bedre på kontringer enn å spille mot etablert forsvar.

Da gjenstår det bare å minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Hovedrunden starter som vanlig lørdag klokken 16:00. Spiller du også PL-manager må du huske på at runden denne gang starter fredag klokken 21:00. Du kan alltids angre på endringer uten at det koster deg poeng, om du ombestemmer deg før runden starter, så kanskje er det like greit å gjøre dine planlagte endringer nå, slik at du ikke glemmer det. Lykke til!

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler